Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Swingend St. Maarten

Swingend St. Maarten

Orien Beach op St. Maarten

De overzeese gebiedsdelen hebben het allemaal. Ze combineren het kneuterige en o zo vertrouwde van Hollandse (winkel)straatjes, Nederlandse bouwstijlen en zelfs de Nederlandse taal met stralend weer, een azuurblauwe zee en oogverblindend witte stranden. Dit is echt “the best of both worlds”, letterlijk. Een vleugje Holland in de tropen onder de wuivende palmen.

 

St. Maarten, 34 vierkante kilometer groot en zo’n 40.000 inwoners, is opgedeeld in een Nederlands en een Frans deel en wordt aan de ene zijde begrensd door de Atlantische Oceaan en aan de andere door de Caribische Zee. Beide kanten hebben hun eigen charmes. Oriënt Beach aan de Atlantische kant is een prachtig strand. Maar een deel ervan staat nudisme toe, dus u bent gewaarschuwd!

Als cruisebestemming is St. Maarten een echte topper. Het weer is het hele jaar door heerlijk warm, geregeld met een lekker briesje. De hoofdstad, Philipsburg, is klein en overzichtelijk en een waar shopparadijs met de beste prijzen in de regio (gemiddeld zo’n 25%-50% goedkoper dan in de VS!)

 In Front street vind je souvernirswinkels, veel electronicazaken en juweliers. In Backstreet verkoopt men voornamelijk kleding. De mooiste is Old Street met 19e eeuwse pastelkleurige, goed onderhouden huizen en veel cafeetjes. De Saint Rose Shopping Mall aan de mooie “boardwalk” bij het strand is ook de moeite waard; geregeld zijn er shows en concerten. Het blijft overigens een rare gewaarwording om in een winkel Nederlands te kunnen praten en om straatnamen als “Secretaris Steeg” te ontwaren.

Old St. Maarten

Als je al slenterend door Philipsburg de nauwe steegjes richting Boardwalk in kijkt, zou het zomaar kunnen dat je in de verte een cruiseschip ziet liggen!

Wil je lekker luxe loungen, zou je eens het Holland House Beach hotel kunnen proberen. Super strak maar toch gezellig.

Aan de Franse kant heb je Marigot, de hoofdstad, waar je je eventjes aan de Franse rivièra waant met al die gestreepte luifels en smeedijzeren balkonnetjes.

Van Oyster Pond tot Cupecoy Bay loopt het St. Maarten Marine Park met unieke plekken om te genieten van de spectaculaire onderwaterwereld. Maar ook elders is het ideaal om te duiken of te snorkelen. Van februari tot juni is het seizoen om walvissen te spotten.

Als natuurliefhebben kom je aan je trekken in het St. Maarten Nature Reserve, waar zich mangrovebossen en prachtige koraalriffen bevinden.

Als excursie kun je kayakken in de zoutwater lagunes, een bezoekje brengen aan de Butterfly Farm of een tour over het eiland maken op de fiets (hoe Hollands wil je het hebben?) Voor wie niet iets georganiseerds wil, is er ook de mogelijkheid om een “Magical Marigot Bay on your own” excursie te doen. Dan kun je zwemmen tussen de felgroene beboste hellingen, een Franse boulangerie bezoeken of je vergapen aan de luxe jachten in Marina Village.

 

Niet voor niks behoort St. Maarten volgens US News tot de absolute Top 10 Best Islands in the World! 

Nu is het alleen nog aan jou om aan boord te gaan van de Oasis of een van de andere Royal Caribbean schepen om dit prachtige eiland zelf te gaan verkennen.

Dus waar wacht je nog op?

© tekst en foto's Pascale Bruinen

Delen op social media

Pascale Bruinen

Pascale Bruinen (11 februari 1964) is al ruim zestien jaar officier van justitie. Ze werkt thans bij Parket Limburg. Voorheen heeft ze zeven jaar gewerkt als advocaat.

Daarnaast is ze ook freelance columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, blogt ze regelmatig op haar twee eigen sites, www.coolcolumns.com en  www.cruisecraver.com en heeft ze artikelen gepubliceerd in Fabulous Mama Magazine.

Begin 2015 komt haar eerste boek uit bij uitgeverij De Fontein, getiteld “Mijn eerste lijk is gelukkig vers”. Hierin beschrijft ze haar belevenissen als vrouwelijke officier van justitie.

Pascale woont samen en heeft een zoon van 20 en een dochter van 18.