Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Let me introduce Quantum of the Seas

Let me introduce Quantum of the Seas

North Star op dek 16

Dit jaar staat James Bond flink in de ‘spotlights’. Al 50 jaar is hij een stijlicoon van het witte doek. In de Kunsthal in Rotterdam presenteert de expositie ‘Designing 007, 50 years of Bond Style’. Deze kennis komt je goed van pas tijdens een cruisevakantie aan boord van de Quantum of the Seas. Veel innovaties aan boord zouden goede sier maken in een heuse Bond-film. Zo is ‘Shaken, not stirred’, het veel gehoorde verzoek in de Bionic Bar. De titelsongs van ‘Sky Fall’ en ‘Diamonds are for ever’ staan centraal in de show ‘Star Water’ in Two-70. In het nieuwe, uitgebreide winkelaanbod zijn de glitters & glamour te zien en te koop bij Cartier en Bvlgari …at sea!

 

Check in met een iPad

Cruise to nowhere
Afgelopen weekend was het dan zover. Aan de kade van het Zuid-Engelse Southampton, lag de Quantum of the Seas te pronken, terwijl ze rustig lag te wachten op eerste passagiers. Ze stak haar voelspriet, de North Star, af en toe uitdagend uit. Vanuit de bus zagen we haar al van ver liggen. Alle gasten hadden thuis een mail gekregen om zich online in te checken. In combinatie het enkele nieuwe technische ontwikkelingen, duurde de gemiddelde check in, zeven minuten van de terminal tot de eerste stap aan boord. Het maken van de foto met het schip op de achtergrond duurde bijna net zo lang. Van vrijdag tot zondag hebben kapitein
Srecko Ban en zijn bemanning alle registers los getrokken om het slimste cruiseschip ter wereld aan de eerste gasten te presenteren. 

De WOW-band, het slimme bandje dat (bijna) alle deuren voor je opent aan boord

Technische hoogstandjes
Wat direct opvalt, is de nieuwe techniek aan boord. Zoals gezegd werd de check in via een iPad geregeld. In de brievenklem bij mijn hut zat de bekende ‘cruise pass’. In de hut trof ik een blauw horloge - de WOW-band - aan met daarop het nummer van mijn ‘muster station’ Maar deze WOW band, is meer. De ronde chip die er op zit bevat al mijn gegevens, Met dit horloge kan ik betalen, de deur openen, me identificeren, foto’s online bekijken. Het enige wat ik met dit horloge niet kan, is de tijd raadplegen. Daar heeft de rederij natuurlijk iets op gevonden. Zo ligt er in de vloer van elke lift, een tegel met de dag aanduiding en krijg je als je Quantum app ‘iQ’ download, automatisch een herinnering van je reserveringen. Nieuw is ook de gratis WiFi-service voor alle gasten en de bemanning. Om al deze technische snufjes te laten draaien, wordt er een speciale satelliet voor Quantum of the Seas gelanceerd.

Restaurant Silk presenteert de Aziatische keuken

Dynamic Dinning
Wat is dynamisch dineren? Ik wil gewoon rustig eten!
Het vertrouwde, grote restaurant waar je kiest voor de eerste en tweede dinerzitting, zul je niet meer vinden aan boord. De nieuwe diner-stijl heet ‘Dynamic Dinning’. Je hebt elke dag de keuze uit vier verschillende restaurants en als je een suite hebt geboekt, mag je zelfs uit vijf opties kiezen. De namen van de vier zijn: Chic, Silk, American Icon en The Grande. Alleen in het laatst genoemde restaurant diner je iedere avond op stand, met als kledingadvies ‘formeel’ of te wel jasje-dasje en voor de dames een mooie jurk of andere feestelijke creatie.
De keuze voor deze diner-opties kun je vóór vertrek, online al kenbaar maken. Je kunt uiteraard ook aan boord ook nog kiezen. De vier restaurants hebben gemiddeld tussen de 400 en 450 plaatsen. De maaltijden in de ‘Dynamic Dinning ’restaurants zijn bij de cruiseprijs inbegrepen. Je menukeuze wordt door de obers op een iPad genoteerd. Daardoor hebben zij meer tijd voor de gasten en zorgt de techniek voor nog snellere service. Vertrouwd als altijd biedt de Quantum ook de informele setting van de Windjammer, Johnny Rockets en het à la carte restaurant ‘Chops Grill’. Maar er zijn nog veel meer culinaire keuzes. Quantum of the Seas telt 18 restaurants en 14 bars. 

Show "Star Water"in Two-70

What a difference a day makes
Op dek 5 achter is ‘Two 70’ een unieke ruimte met functies die wijzigingen met de klok. Zo kun je hier overdag genieten van een weids uitzicht door de twee verdieping hoge ramen. Je hebt een kijkwijdte van ruim 70 graden en een zee aan mogelijkheden. Als jij van je diner geniet, bouwt een team de lounge om tot een theater, annex club. Naast de grote Broadway Musical ‘Mama Mia’ (in het grote theater, hebben wij in Two 70 genoten van de show ‘Star Water’. Alle muzikale- en dansregisters werden opengetrokken toen de Bond-titelsongs ‘Diamonds are forever’ en ‘Sky Fall’ 
in Two 70 werden opgevoerd. Beoordeel zelf ‘What a difference a day makes’.
Happy sailing!

 

Overzicht vaarschema Quantum of the Seas

  • 2 november 2014 – Trans Atlantische overtocht van Southampton naar Cape Liberty (New Jersey)
  • 16 november 2014 – doopplechtigheid door de Amerikaanse zangeres en actrice Kristin Chenoweth. 
  • 18 november 2014 begin cruiseprogramma: driedaagse kennismaking vanuit Cape Liberty (New Jersey) 
  • Vanaf 23 november 2014 begint het volledige achtdaagse vaarschema naar de Bahamas 
  • Cape Liberty (New Jersey) via Port Canaveral (Florida) naar Nassau (Bahamas) het privé eiland CocoCay (Bahamas) en terug naar Cape Liberty (New Jersey). 
  • In het voorjaar van 2015 vertrekt de Quantum of the Seas naar China.

Meer weten … kijk hier

Hier kom je alvast in de juiste Bond-stemming.

 

iQ, het nieuwe online systeem van Quantum of the Seas werkt in principe met alle systemen. Ervaring tijdens ons weekend leerde dat iQ het meest efficiënt werkt op een iPad of iPhone. Mijn Android gaf niet thuis. Misschien dat het straks wel werkt als de satelliet is geïnstalleerd.

©foto’s en tekst Wilma Lankhorst – ©foto header Nico de Boer

 

 

Royal Esplenada, de flaneer en winkelstraat

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.