Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Anthem of the Seas met de billen bloot

Dwarsdoorsnede van de Anthem of the Seas

Vanmiddag is het zover. Als alles volgens plan verloopt, mag de Anthem of the Seas vandaag om 15.00 uur met de billen in het water. In november 2013 is een team van de Meyer Werft in het Duitse Papenburg begonnen met de bouw van dit schip. Anthem of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean Cruises en is het tweelingzusje van de Quantum of the Seas. Ook op dit schip kun je de wereld om je heen vanuit de North Star bekijken. Op de Quantum of the Seas was ik een van de gelukkigen die mee mocht met een tochtje in de North Star. Wat een uitzicht en wat een gevoel van vrijheid. Ik verwacht dat heel veel cruisegasten blij zijn met de komst van de Anthem of the Seas want dan kunnen ze ook hier aan boord genieten van een gratis ‘vlucht in een ster’, en eindelijk de eerste sky dive ervaring op zee aftikken op hun ‘bucket list’. Een vakantie op de Anthem of the Seas wordt een bijzonder feestje. Je moet alleen nog 60 nachtjes slapen voor je op 22 april a.s. in Southampton aan boord kunt. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je altijd een cruise boeken aan boord van de Quantum of the Seas. 

Sky diven op zee? Ripcord by iFly aan boord van de Anthem of the Seas © foto Nico de Boer

Eén groot feest
Varen op de Anthem of the Seas wordt straks één groot feest. Net als op de Quantum of the Seas kun je hier genieten van allerlei unieke technische snufjes en gadgets. Ooit al eens willen sky diven? Dat kan nu ook op zee in de RipCord by iFly. Op het achterdek 16 hoog kun je helemaal los gaan. Wie durft? Een paar treden lager ligt de FlowRider, de populaire Royal Caribbean surfsimulator.
Ben je iets minder heldhaftig maar wel in voor een uitdaging?
Loop dan op dek 16 door naar het midden en sluit je aan bij de fans van de North Star. Toen ik deze glazen ster voor het eerst zag, voelde ik een siddering door me heen trekken die appelleerde aan mijn hoogtevrees. De opkomende angst was volledig ongegrond want ik voelde me boven in de lucht helemaal vrij en had totaal geen last van hoogtevrees. Dus stap in en geniet.
Pak een botsauto in SeaPlex op dek 15 en waan je even terug in je kinderjaren. Hier kun je ook rolschaatsen of een workshop koordacrobatiek volgen. Durf jij op het hoge, dunne koord te dansen?

Relax net als Gloria in het buitenbad © foto Nico de Boer

Relax
Als je na al deze adrenaline shots tot rust wilt komen, kan ik je bezoek aan het Solarium met binnenbad of de Vitality & Spa van harte aanbevelen. Lekker zwemmen, een boekje lezen, drankje erbij en je favoriete muziek beluisteren met je smartphone. Of je lekker afsluiten voor alles en iedereen en je warm laten ‘inpakken’ in een van de vele modder- en kruidenopties bij Vitality. Zeg het maar, het is jouw feestje.

Prachtige Amerikaanse beelden in American Icon Grill © foto Wilma Lankhorst

Dynamic Dining
Ook op de Anthem of the Seas kun je gebruik maken van Dynamic Dining. Eten wanneer en waar jij wilt en met wie jij wilt. Sluit je dag af in een van de vele restaurants aan boord. Je hoeft niet meer te kiezen voor de eerste of tweede zitting en de Anthem of the Seas heeft geen groot restaurant waar de helft van de passagiers in één zitting kan eten. In plaats daarvan kun je elke dag zelf bepalen waar je wilt eten. De thema’s zijn Silk (Aziatische keuken), American Icon Grill (favoriete Amerikaanse grillgerechten), Chic (eten volgens de laatste eettrends) of iedere avond een formeel diner in The Grande. Hier dineren heren in jasje-dasje en dames in een feestelijke cocktail jurk (of gala). Wie een suite boekt, krijgt er nog een vijfde optie bij, de Coastal Kitchen. Hier bereidt de chef-kok fusion gerechten op basis van de lokale vissen die in de zee zwemmen waarop je op dat moment vaart. Al de extra keuzes van Dynamic Dining zijn bij de cruiseprijs inbegrepen. Je kunt iedere dag weer opnieuw kiezen. Als je zeker wilt zijn van een plekje in je favoriete restaurant, kun je vóór vertrek een aantal reserveringen maken op de site van Celebrity Cruises. 

Vanuit de North Star het je een prachtig uitzicht over het schip en de omgeving

Anthem in Europa
Het beste nieuws heb ik tot het laatst bewaard: Anthem of the Seas blijft deze zomer in Europa!! Southampton wordt haar thuishaven. Van hieruit vaart ze o.a. naar het Middellandse Zeegebied. Als je dit jaar mee reist met de Anthem of the Seas, kun je je eigen cruisehymne beleven. Veel plezier!


© tekst Wilma Lankhorst

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.