Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

Helga Verheij

Ik ben Helga Verheij. In het dagelijkse leven ben ik persoonlijk begeleidster van een groep bewoners die een verstandelijke handicap hebben.

In mijn vrije tijd ben ik een echte cruise fanaat. In december 2004 maakten mijn man en ik onze eerste cruise op de Serenade of the Seas vanuit San Juan. Wat een belevenis was dat! De eerste keer op een cruiseschip is echt een overdonderende ervaring. Veel cruises volgde na Serenade of the Seas; van de middellandse zee tot de Noorse fjorden en van de Caribbean tot aan Alaska.  Allemaal geweldige ervaringen. We hebben meerdere rederijen uitgeprobeerd, maar onze voorkeur blijft bij Royal Caribbean. We hebben nu bijna alle schepen gehad. Elk schip en elke klasse heeft haar eigen unieke ervaring. De kleine schepen geven het gevoel van intimiteit en gezelligheid. De grote schepen geven enorm veel keuze mogelijkheden en vertier. Voor elke klasse valt wat te zeggen en zo heeft iedereen gelukkig zijn of haar eigen voorkeur.

Wat ons zo trekt in het cruisen is dat je op een zeer comfortabele manier de wereld kan ontdekken en veel plekken in 1 vakantie kan zien. Verder wordt je natuurlijk uitermate verwend met het lekkere eten en de service. Voor een ieder die nog twijfelt: Probeer het gewoon eens en wie weet komen we je tegen op 1 van de prachtige schepen van Royal Caribbean.

Artikelen door: Helga Verheij

De lente komt, verleng je zomer en cruise in de winter!

De winter deelt de laatste speldenprikjes uit, de lente begint. Overal om je heen zie je krokusjes uit de grond schieten, en de mensen naar buiten komen. Maar misschien is het dan nu toch wel de tijd om een prachtige Caribische cruise te plannen voor het aankomend najaar. Nu heb je nog heel veel keuze in verschillende vaarroutes, hutten en schepen. Je hoeft niet bang te zijn dat je favoriete schip of route is volgeboekt. En kun je van de zomer op het strand liggen dromen van je aankomende cruise en de verlenging van je zomer.

Maar waarom zou je het bij dromen houden? Waarom zou je niet eens gek doen en je vakantie in de winter of het najaar plannen? Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het heerlijk is om in de winter de kou en het grauwe weer in te ruilen voor de zon, zee en de Caribische kleuren.

Royal Caribbean heeft een ruime keuze uit schepen en routes die ideaal zijn in de winter. Er varen veel schepen in het Caribisch gebied en naar de Bahama’s.
De keuze is veel groter dan in de zomer wanneer veel schepen op andere plekken in de wereld zijn. Daarom is de winter het moment om met je favoriete schip te gaan varen. (En niet geheel onbelangrijk, ook zijn de vliegtickets nu goedkoper dan in de zomermaanden.) Wat ook erg leuk is, is dat veel schepen in deze periode door deze regio varen waardoor je veel andere schepen in de havens ziet. Heerlijk om te zien dat je steeds het mooiste schip in de haven bent.

Het is ook heel goed mogelijk om twee cruises achter elkaar te plannen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn kan je bijvoorbeeld een Bahama cruise combineren met een Caribbean cruise, en ook binnen de Caribbean kent de rederij Oostelijke, Westelijke en Zuidelijke routes.

Vanuit Florida is dit zeker goed te doen. De havens liggen niet ver uit elkaar en als je een auto huurt verplaats je je heel gemakkelijk van haven naar haven.  Binnen Florida is het mogelijk om zonder extra kosten de auto op een andere plek in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald. Het leuke daarvan is dat je ook op verschillende klasse schepen kunt gaan varen zodat je een heel verschillende cruise ervaring krijgt. Het is superleuk om een Bahama’s cruise op de Majesty of the Seas of Enchantment of the Seas te maken, en daarna op de Oasis of the Seas of de Allure of the Seas een Caribische cruise te maken. Zo heb je een klein, intiem schip en daarna een groot schip gevuld met entertainment en veel spectaculaire faciliteiten.

 

 

 

 

 

 

De plekken die je kunt bezoeken zijn ook heel divers. Bijna alle eilanden zijn wel te vinden in de routes die Royal Caribbean aanbiedt. Van de Nederlandse Antillen, tot Cozumel, van Jamaica tot de Kaaiman eilanden. Het is een aanrader om op de verschillende eilanden excursies te maken. Zo zie je het natuurschoon wat de eilanden te bieden hebben. Op Jamaica is het geweldig om naar de Dunns River Falls te gaan. Je kunt deze waterval door het water beklimmen. Een unieke ervaring in een prachtige omgeving. In Belize is het erg leuk om naar het regenwoud te gaan waar je aapjes kunt zien. Dit is het beste te doen in een kleine groep omdat de aapjes anders schrikken. Op de Bahama’s heb je prachtige stranden en is Paradise Island een leuk uitstapje. Maar dit zijn natuurlijk alleen maar wat tips, je kunt ook gewoon lekker helemaal niets doen en genieten van de zon en op 1 van de prachtige stranden gaan zonnebaden.

Kijk om amca.nl onder vaargebieden en zie welke schepen precies in het Caribisch gebied waren en welke bestemmingen worden bezocht, voor hulp kan je altijd bellen!

Als je dan na een heerlijk dag op het dek met een cocktail naar de zonsondergang kijkt, weet je dat je de juiste beslissing hebt genomen om in de winter op vakantie te gaan. Genietend sta je op om naar het diner te gaan. Het leven is prachtig!!!

Lees verder
Zoveel schepen zoveel keus, voor ieder wat wils!

Zoveel schepen zoveel keus, voor ieder wat wils!

Het besluit om te gaan cruisen is makkelijker genomen dan de keuzes die je daarna moet maken. Waar wil ik gaan cruisen? Met welke rederij?
In welke hut ga ik verblijven en op welk schip? Pfff ga er maar aan staan.

Royal Caribbean is een rederij waar voor iedereen een passend schip te vinden is.
Van het grootste schip ter wereld tot kleine schepen die toch vele mogelijkheden hebben.

Laten we de klasses eens bekijken…

Lees verder
CocoCay, het privé eiland van Royal Caribbean

CocoCay, het privé eiland van Royal Caribbean

Als je je ogen open maakt is het eerste wat je ziet een klein eilandje met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Een droom??? Nee, Royal Caribbean heeft zo een eiland: Het privé eiland Coco Cay. Vaak doe je deze bestemming tijdens een Bahama’s cruise aan.

Lees verder
Hoe wordt zo'n schip eigenlijk gemaakt?

Hoe wordt zo'n schip eigenlijk gemaakt?

Iedereen die wel eens op een cruiseschip heeft gevaren heeft zichzelf op een of ander moment afgevraagd hoe het toch mogelijk is dat zo’n groot gevaarte blijft drijven, en hoe het gebouwd wordt. Er is een plek waar je op deze vragen antwoord kan krijgen. Namelijk de Meyer Werf in Papenburg (Duitsland) Deze werf ligt 229 kilometer vanaf Utrecht. 

Lees verder