Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Caribbean here we come

We hebben er veel over gelezen en natuurlijk op TV delen van de serie ‘The Love boat’ gezien.
Is een cruise wel wat voor ons?
In 1996 waren er nog veel vooroordelen over cruisevakanties. Zoals “cruises zijn voor oude mensen, cruisen is saai, cruisen is chique, cruisen is duur”. Samen met mijn schoolvriendin Roly, hak ik de knoop door. We willen zelf ervaren wat een zeevakantie is. We zetten alle vooroordelen opzij en gaan samen op verkenning. Schip en bemanning van de ‘Monarch of the Seas’ hebben onuitwisbare herinneringen bij ons achtergelaten. Nu, vele jaren later, halen we er nog steeds leuke herinneringen aan op als we elkaar weer eens treffen voor een afspraak. 

Viking Crown

Voor ons is er geen twijfel, onze eerst cruisevakantie gaat naar het Caribische gebied. Zon, eilanden en cruiseschepen zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf Amsterdam vliegen we op San Juan de hoofdstad van Puerto Rico. Bij aankomst zien het schip vanuit het vliegtuig al glinsteren in de zon. De transferbussen staan klaar op de luchthaven, onze bagage wordt andermaal ingeladen en daar gaan we op weg naar de ‘Monarch of the Seas’.
En dan ligt ze opeens voor ons, een dame van268 meter lang,32 meter breed die biedt plaats aan 2.744 gasten. We hebben een week de tijd om zeven dekken te verkennen. Als snel is duidelijk dat de Viking Crown onze thuisbasis wordt voor deze reis. Dagelijks na terugkomst van een excursie, nemen we een verfrissende duik in het zwembad en daarna genieten we van een cocktail in de Viking Crown. Het zicht vanuit deze bijna zwevende bar is magistraal.

Eilandje zappen

Op het programma staan Martinique, Barbados, Antigua, St. Maarten, St. Thomas, St. John. Na een weekje spelevaren, komen we terug in bij het beginpunt van onze reis, Puerto Rico. Dat wordt dus gezellig een week ‘eilandje zappen’ in de Zuid-Caribbean. Bijna iedere dag komen we op een nieuwe bestemming aan en dat is voor ons een van de leukste belevenissen van deze reis. De ene dag spreken we Frans op Martinique, de andere dag kunnen we gezellig in het Nederlands een praatje maken op St. Maarten. Daar zien we ook wat voor een schade een tropische storm aan kan richten. Meer dan de helft van de huizen heeft een glanzend nieuw golfplatendak sinds Luis over het eiland heeft geraasd. 

Tender service

Wat is tenderen? Een cruiseschip kan niet in elke haven aanleggen langs een vaste kade. Soms is de kade te kort voor het schip. Soms liggen er al andere cruiseschepen afgemeerd. Zo maken we in St. Maarten kennis met het fenomeen tenderen. We krijgen een briefje met een nummer en moeten wachten tot ons getal wordt omgeroepen. Met kleine motorbootjes (reddingsboten) worden we naar de wal gevaren.
Door het tenderen ben je iets minder flexibel met het van en aan- boord gaan. Je moet de vertrektijd van het schip goed in de gaten houden als je zelfstandig op excursie gaat. Want je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig in checken. Het weg zien varen van je cruisschip levert beslist unieke foto’s en verhalen op. De kosten voor het weer aan boord komen zijn voor eigen rekening. ‘Zo heb ieder voordeel ook weer een nadeel”, zou onze nationale voetbalvedette zeggen. 

Top ervaringen

Van deze eerste zeevakantie hebben zich een aantal ervaringen in mijn geheugen gebrand. Ik noem er vijf (om het kort te houden);

  1. super reisgemak; één keer je koffer uitpakken en toch een rondreis maken;
  2. bijna elke dag wakker worden op een andere bestemmingen;
  3. ik wist niet dat zeedagen zo ontspannen kunnen zijn;
  4. eten aan een internationale tafel geeft iedere dag nieuwe verhalen;
  5. de kunst van het genieten, je laten verzorgen door een zeer attente bemanning.

Nu bijna 20 jaar na deze eerste cruise, vaart de Monarch of the Seas voor Pullmantours, een andere rederij die ook tot de familie van Royal Caribbean International hoort. Het tweelingzusje van de Monarch of the Seas, de Majesty of the Seas maakt nog steeds korte cruises voor Royal Caribbean Cruises. Kijk hier om haar te leren kennen.

De ‘Majesty of the Seas’ is het enige schip dat Royal Caribbean Cruises nu nog in de zogenaamde Sovereign Class aanbiedt. Bekijk de Sovereign Class op YouTube 

Kent u deze nog?

De serie ‘The Love boat’ werd van 1977 tot 1986 door miljoenen mensen in vele landen bekenken. Wekelijks volgden zij de belevenissen van Kapitein Merrill Stubing ‘Your captain”, zijn dochter Vicki, scheepsarts Dr. Adam ‘Doc’ Bricker, cruise director Julie McCoy en de goedlachse bartender Isaac Washington. De begin ‘tune’ van dit programma wordt ook nu te pas en te onpas gebruikt in reisprogramma’s als ze een cruise-ervaring laten zien.

 

Wilma, mag ik mee in je koffer?

Als ik familie en vrienden vertel van mijn reisplannen, krijg ik vaak de vraag “Mag ik mee in je koffer”? Na ruim 35 jaar rondtrekken over onze mooie aardbol, heeft er nog nooit een verstekeling in mijn bagage meegereisd. Wel kreeg ik af en toe de kans om een vriend of familielid mee te laten delen in de reisvreugde. Een cruisevakantie is voor mij een uitgelezen reis om samen te beleven. Tijdens een zeereis doen zich regelmatig momenten voor dat je eindelijk eens samen tijd hebt voor dat speciale gesprek, de gedeelde ervaringen en gemijmer over wat de toekomst zal brengen. De cruise met schoolvriendin Roly, was een hele speciale reiservaring voor me, die ik tot op de dag van vandaag koester. 

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.

Laat een bericht achter!