Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Een schip met zeven eigen buurtjes

Check in Fort Lauderdale - Miami

Een schip met zeven eigen buurtjes

Als je aan boord van de Oasis of the Seas bent, ervaar je een andere sfeer dan op een gemiddeld cruiseschip. Ik had van te voren natuurlijk gelezen over de zestien passagiersdekken. Ik ben geboren in een dorp met bijna 600 inwoners. Op de Oasis ben ik lid van een familie van bijna 5.600 gasten. Als ik daar de bemanning bij tel zijn dat ruim tien maal zoveel mensen als in mijn geboortedorp. In ons dorp hebben we alleen een garage en een brievenbus. Op de Oasis heb ik de keuze uit zeven buurtjes. Het wordt tijd voor een kennismaking met de buren. In deze post laat ik je drie buurtjes ervaren, de rest volgt in een andere post. Je hebt aan boord zeven dagen om alles te verkennen, ook in deze post doen we het rustig aan, we zijn aan boord om te relaxen.

Uitzicht vanaf mijn terras van de binnenste-buitenhut nr 12-189

‘Room with a view’
Vanaf mijn balkon (hut 12189) heb ik uitzicht op Central Park. Even later sta ik in een groene oase waarin bomen staan van wel zeven meter hoog. Ik zie metershoge bamboe en een groene wand die is opgebouwd uit honderden planten. Langs het kronkelde pad staan bankjes om een babbeltje te maken of een boek te lezen. Gasten slenteren langs het Park Café, Giovanni’s Table en de Park Side Gallery. De achterkant van het schip is op de hoger gelegen dekken open, ook het dak is hier weg waardoor er open plein ontstaan. Ook midscheeps is er een grote opening. Central Park ligt aan de binnenkant van het schip, maar je loopt hier heerlijk in de buitenlucht te genieten van het zonnetje. ‘Time out’ het is tijd voor een cappuccino onder een parasol op een terras. Ja, ik vaar nog steeds. Dat moet ik mezelf regelmatig zeggen als ik op de Oasis rondloop.

Hand gesneden houten paarden op de Boardwalk

Een rondje op een paard
En verder gaat de ontdekkingstocht. Op dek vijf en zes vind je ‘The Boardwalk’. Hier staat een echte draaimolen. Op een paard draai ik een paar rondjes mee. Met gesloten ogen, ervaar ik de kermis van vroeger. Even terug in de tijd en daarna een ijsje bij Boardwalk ijssalon. Overal om me heen blije kinderen, relaxte ouders en verliefde jongeren die samen rondjes draaien in de malle molen.
Op het achterdek is een speciaal watertheater met super hoge duikplank. Sterren springen zou hier een leuke uitdaging aan hebben. In dit zwembad is een duikles aan de gang, terwijl de Oasis verder vaart en een prachtig wit spoor achter zich aan trekt. 

Zip line - hoog boven de Board walk @foto RCCI

‘Zip me over’

Op de plattegrond zie ik op dek veertien een ‘Zip line’, onderdeel van de ‘Pool & Sports Zone’. Nu heb ik best een beetje last van hoogtevrees maar deze uitdaging ga ik toch aan. ‘Er kan me niets gebeuren op zo’n veilig schip’, stel ik mezelf gerust. Er staat een lange rij voor het poortje van de Zip Line. De sensatie is hier voelbaar. Mensen praten extra snel en hard, tekenen van spanning. Naast me gierend plezier op de twee ‘FlowRiders’ Twee surfbanen op een kleine zestig meter boven het waterniveau. Harde waterstralen stellen surfers op de proef. En dan is het zover. Ik krijg een tuigje aangemeten en er volgt een korte uitleg. ‘Handen altijd goed vast houden aan de hendel, concentreer je op het einddoel en relax’ zegt David. Ja, ja, denk ik en dan zet ik de knop om en dat is net op tijd want in enkele seconden overvlieg ik de afstand van25 meter. Onder me negen dekken en de draaimolen. Wow, wat een ervaring, een vreugdekreet ontglipt me!

 

Klimwand 60 meter boven de zeespiegel

Zelf zien zegt meer dan woorden. Zie video van de Oasis of the Seas.

De andere vier buurtjes moeten nog even wachten, ze komen in een volgende post aanbod. Graag tot later.

 

Wist je dat…?

  • De Oasis of the Seas net zo lang is als de Eiffeltoren hoog is?
  • Je kunt kiezen uit maar liefst 21 zwembaden, whirlpools en jacuzzi’s aan boord?
  • Het watertheater het diepste zwembad op zee is? Het bad is5,4 meterdiep!
  • Central Park het eerste levende park op zee is met 12.175 platen, 56 bomen en bamboestruiken en 63 wijnstokken?

 

Mijn favoriete plekje aan boord van de Oasis of the Seas

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.