Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Eerst Napels zien ...

Eerst Napels zien en dan (rond) zwerven

De imposante haven van Napels biedt een prachtig uitzicht op het oude deel van de stad. Natuurlijk kun je, eenmaal aan land, de stad zelf gaan verkennen maar voor de romantici onder ons is een tripje naar Capri of langs de Amalfi kust eigenlijk nog mooier. 

Als je naar Capri wilt, kun je vlakbij de aanlegplek van het cruiseschip de Superjet boot nemen. De overtocht duurt zo'n 40 minuten. Al varende zie je kleine vissersboten, catamarans en zeilschepen met wapperende witte zeilen die scherp afsteken tegen de diepblauwe lucht. Dan doemen ineens hoge, steile rotsen op uit de heiige lucht en kun je de contouren van Capri ontwaren. Op de groene heuvels liggen luxueuze villa's die zich aaneenrijgen als parels aan een ketting.

Capri, dat beneden ligt, heeft een mooi centrum van witgekalkte huizen, luxe hotels en dure winkels te midden van veel mooie begroeiing en citroenboompjes. Niet voor niks dat je hier op iedere straathoek de wereldberoemde limoncello kunt proeven én kopen. Ondanks dat Capri zelf vrij klein is, zijn in het pittoreske stadje alle wereldberoemde modemerken vertegenwoordigd. Ook zie ik buitenproportioneel veel banken en geldautomaten. Het is duidelijk: Capri is gericht op de rich and famous. Vergeet vooral niet om je tanden te zetten in de plaatselijke specialiteiten: de klassieke insalata caprese en pizza margherita.

Boven ligt Anacapri, dat schilderachtig is met smalle, kronkelende straatjes geplaveid met kasseien, overal geurende bougainville en veel palmen. Tot mijn verrukking zijn hier veel winkeltjes die authentieke spulletjes verkopen (veel zelf gemaakte parfums!) van plaatselijke kunstenaars in plaats van het gebruikelijke made in Taiwan spul. Vooral het onovertroffen uitzicht van bovenaf over de saffierblauwe baai is onvergetelijk.

Overal smalle straatjes met mooie winkeltjes met uitgestalde waren zoals dikke citroenen, trossen rode pepers of pasta in alle soorten en maten, compleet met bijbehorende kruiden. Maar je vindt er ook handgemaakte zeepjes pal naast afbeeldingen van heiligen en de Paus. Op iedere straathoek kun je een terrasje pikken en natuurlijk ontbreken ook hier de gelateria’s niet zodat je zeker niet weg moet gaan zonder zo’n heerlijk verkoelende lekkernij te proeven.

Als je cultuur wilt snuiven, kun je ook je hart ophalen. Bijvoorbeeld door een excursie te boeken naar Pompei, de stad die op 24 augustus 79 na Christus bedolven werd onder een regen van vulkanische as van de Vesuvius of door de ruïnes van Herculaneum te bezoeken.  Overigens kun je ook de Vesuvius zelf beklimmen, als je zin hebt om actief bezig te zijn.

Dit alles maakt Napels een prachtbestemming om te bezoeken!

© Pascale Bruinen

Pascale Bruinen

Pascale Bruinen (11 februari 1964) is al ruim zestien jaar officier van justitie. Ze werkt thans bij Parket Limburg. Voorheen heeft ze zeven jaar gewerkt als advocaat.

Daarnaast is ze ook freelance columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, blogt ze regelmatig op haar twee eigen sites, www.coolcolumns.com en  www.cruisecraver.com en heeft ze artikelen gepubliceerd in Fabulous Mama Magazine.

Begin 2015 komt haar eerste boek uit bij uitgeverij De Fontein, getiteld “Mijn eerste lijk is gelukkig vers”. Hierin beschrijft ze haar belevenissen als vrouwelijke officier van justitie.

Pascale woont samen en heeft een zoon van 20 en een dochter van 18.