Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Harmony of the Seas in 7 hoogtepunten

Welkom in Southampton voor cruise to nowhere

Harmony of the Seas in 7 hoogtepunten

Dit weekend was het eindelijk zo ver. Inschepen op de Harmony of the Seas als één van de eerste gasten voor een cruise ‘to nowhere’. In de haven van Southampton stak deze trotse zeedame met grote hoogte duidelijk af tegenover andere cruiseschepen. Na de drill (sloepenrol) was het zover en koos kapitein Gus Andersson met zijn bemanning het ruime sop. Een weekend dobberen langs de Engelse zuidkust, tot aan de Kanaaleilanden en terug naar Southampton. Mijn eerste ervaringen deel ik graag met je in zeven hoogtepunten.

Harmony of the Seas vanuit de bus bij aankomst in Southampton

H Hoog

Het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean Cruises telt 18 dekken waarvan er 16 toegankelijk zijn voor passagiers. Met een van de 24 passagiersliften kun je snel van de ene belevingswereld naar de andere. Als je in een van de 12 liften met de glazenwand stapt, gaat er een wereld voor je open als van je van dek 4e naar dek 16e reist.

Geen vlammende billen door speciaal Abyss matje met voetenzak

A Abyss

Op maar liefst 45,72 meter boven de zeespiegel vind je op dek 15 de ingang van the ultimate Abyss (de diepste afgrond…) Twee grote paarse tunnels waarin je in luttele seconden van dek 15 naar dek 6 (de Boardwalk) raast. Weest gerust je billen zullen er niet van in brand vliegen. Je zit op een speciaal ontworpen matje waaraan een voetenzak is bevestigd. Na een korte instructie ga je een donkere afgrond in…! Laat je verrassen door het avontuur dat volgt en feel the vibe!

Robots in de Bionic Bar op dek 5

R robots
Twee robots maken je favoriete drankje in de Bionic Bar op dek 5. Boven hun hoofd hangen tientallen flessen met allerlei exotische drankjes. Nadat je je voorkeur hebt doorgegeven aan de robots, zoeken zij met precisie, de juiste combinatie bij elkaar. Ze mixen het geheel tot een perfecte cocktail. Proost!

Broadway musical Grease in het Royal Theatre op zee

M musical

De musical Grease is afgelopen zaterdag in première gegaan in het Royal Theater aan boord van de Harmony of the Seas. Een echte Broadway Musical op zee. Sandy en Danny zingen met hun mede studenten van Rydell High het dak van het theater. Eén groot feest, volop dans en muziek en om me heen hoorde ik veel mensen spontaan meezingen met de populaire liedjes.

Harmony of the Seas is het derde schip in de Oasis Classe van Royal Caribbean International

O Oasis Classe


De Oasis Classe schepen behoren tot de grootste cruiseschepen in het aanbod van Royal Caribbean International. In 2009 werd het eerste schip, de Oasis of the Seas, in Fort Lauderdale gepresenteerd. Een jaar later mocht ik weer meevaren, nu met het 3 centimeter langere zusje de Allure of the Seas. De Harmony of the Seas is de nieuwste telg in deze serie. Ze combineert het beste van de Oasis Class met een selectie aan innovaties van de Quantum Class. Daarmee is de Harmony of the Seas eigenlijk een klasse op zichzelf.

Next stop is Rotterdam op 24 mei 2016

N Nederland 

Nederland is de eerste bestemming van de Harmony of the Seas, na de inaugural, het kennismakingsweekend in Southampton. Dinsdag 24 mei laat Rotterdam zich weer van haar meest gastvrije kant zien bij de maidencall van de Harmony of the Seas. Als alles volgens plan verloopt, zal ze om 07.00 uur afmeren langs de Wilhelmina Kade. Om 18.00 uur vaart ze weer weg. Zoek je een plekje langs de Nieuwe Waterweg en geniet mee met deze bijzondere vaart.

Ijssho 1887 neemt je mee naar Parijs van Jules Verne foto Wilma Lankhorst

Y Ysbaan


Hoe cool is dit? Een ijsbaan op zee. Voor gasten van Royal Caribbean Cruises een goede bekende! Maar op de Harmony of the Seas ook weer verrassend door de spectaculaire ijs show 1887. Jules Verne neemt je mee naar zijn Parijs van 1887. De Eifeltoren is in aanbouw en in de straten en cafés wordt volop het leven gevierd. Samen met de schaatsers droom je weg in de toekomst en neem je een kijkje in het heelal. Studio B op dek 4 is the coolest place on this ship.

leuke weetjes over de Harmony of the Seas

Wil je meer weten over de vakantie mogelijkheden aan boord van de Harmony of the Seas? Kijk dan hier.

© tekst, video en foto’s Wilma Lankhorst

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.