Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Help, ik heb een voedselallergie!

De beste adviseurs aan boord, vraag het gerust aan de bemanning. Brood-sectie in Windjammer Café op de Harmony of the Seas Royal Caribbean Cruises - foto Wilma Lankhorst

Culinair genieten is één van de populairste activiteiten tijdens een vakantie. Cruiseschepen staan alom bekend om hun ruime aanbod aan maaltijden.
De laatste jaren is de culinaire verscheidenheid aan boord alleen maar toegenomen. Wat ook stijgt is het aantal gasten met een allergie voor bepaalde etenswaren of ingrediënten. Hoe ga je daarmee om aan boord? Ik ging voor je op onderzoek uit aan boord van de Harmony of the Seas.

Jamies Italian is een van de acht specialiteiten restaurants op de Harmony of the Seas

Op onderzoek op de Harmony of the Seas
Hoe kun je culinair genieten van je vakantie terwijl je elke dag rekening moet houden met je voedselallergie? Het begint al bij het boeken van je cruisevakantie. Geef duidelijk aan bij de reservering dat je een voedselallergie hebt en wees daarbij zo specifiek mogelijk. Dus glutenvrij of lactose-vrij, suikervrij, zoutloos of vegetarisch. Deze informatie komt in je boeking te staan. Stem dit ook af tijdens het eerste diner met de maitre d' in het restaurant.

Roast beef is een van de favoriete gerechten bij Royal Caribbean Cruises - hier in The Grande

Dynamic Dinning
Op de Harmony of the Seas is de avondmaaltijd weer volgens de bekende formule en zeer gewaardeerde setting: je kiest bij boeking voor de eerste of tweede zitting in een vast restaurant aan een vaste tafel. Het grote restaurant. The Main Dining Room, heeft drie namen/verdiepingen die aan Dynamic Dining herinneren: The Grand, The Silk en American Icon. Bij het aan boord gaan, kun je op je cruise-pas zien welke van deze drie eetzalen je vaste restaurant is, tijdens je cruise. De maitre d’ in de Main Dining Room is op de hoogte van je voedselallergie en doet tijdens je cruise zijn uiterste best om dit samen met jou in de gaten te houden.

Menukaart in The Main Dining Room

Op de menukaart in de Main Dining Room kun je met tekeningen zien welke gerechten bijvoorbeeld gluten-, suiker- of lactose vrij zijn en welke vegetarische keuzes je hebt.

Speciale vitrine met opties voor gasten met een voedselallergie

Windjammer Restaurant
Voor wie niet altijd je niet a la carte wil eten, is het Windjammer Restaurant/Café een populair alternatief. Als je bij de verschillende broodsecties in dit restaurant staat, zie je een grote vitrine met allerlei mogelijkheden voor ontbijt en lunch en verschillende snack opties die passen bij je voedselallergie. De koks in dit segment geven je het best passende advies voor je maaltijdkeuze. Laat je verrassen want echt: de keuze is reuze.

Laat je verrassen in Wonderland, ook Alice kent van je dieetwensen

Special dinning
Naast de Main Dining Room en het Windjammer Café heb je de keuze uit verschillende specialiteitenrestaurants aan boord. Zoals Jamie’s Italian en 150 Central Park in de ‘wijk’ Central Park, Sabor, Johnny Rockets en Boardwalk Doghouse in het buurtschap Boardwalk. En wat denk je van de al jaren favoriete restaurants Chops Grille en de Chef’s Table tot aan Izumi en het magische Wonderland?


Room service - een privé restaurant op je balkon - Royal Caribbean Cruises

Room service
Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor Room Service in je eigen hut of nog leuker op je eigen privé balkon. Voor al deze opties geldt dat de vooraf doorgegeven dieetwensen aan je hutnummer zijn gekoppeld. Ondanks al deze service blijf je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor wat je kiest en eet. Laat je adviseren door de maitre d’, je ober en/of hut steward, dan kun je rekenen op een fijne vakantie

Dit eten en drinken we met z’n allen tijdens een cruise van een week

Tip:
Denk aan voldoende medicatie die je thuis ook altijd bij de hand hebt. Je zult ook vast wel eens van boord gaan en ergens een snack gebruiken of een hapje eten.
Kijk hier voor alle diner mogelijkheden aan boord van de Harmony of the Seas.

© tekst en foto’s Wilma Lankhorst

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.