Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Hoe wordt zo'n schip eigenlijk gemaakt?

Op de Meyer werf worden allerlei schepen gebouwd, maar ook cruiseschepen voor verschillende rederijen. Royal Caribbean heeft hier de Radiance Class en Quantum Class schepen laten bouwen. Zeker in deze vakantie periode is het een leuke plek om te gaan kijken en antwoorden te zoeken. De werf verzorgt een aantal rondleidingen per dag. Je kunt de werf niet op eigen gelegenheid bezoeken. Je koopt de kaartjes (12,90 euro pp, kinderen van 6 tot 18  7,50 euro) voor de rondleiding bij de VVV in Papenburg. Deze is gelegen op der Alte Werft bij de zeitspeicher. Het adres van de VVV is Ölmühlenweg 21 en de website is: www.Papenburg-tourismus.de Wanneer je de kaartjes hebt wordt je op de afgesproken tijd met een bus opgehaald en ga je de werf bezoeken. Het bezoekerscentrum is in maart 2015 geheel vernieuwd.

Het eerste wat je van de werf ziet zijn immens grote hallen. Alleen dit maakt al een diepe indruk. Ook zie je de eerste sluis waar de schepen doorheen moeten als ze uit het droogdok zijn gevaren en voor het eerst op pad gaan. Eenmaal binnen vertelt iemand van de werf alles over de geschiedenis van de werf en waaraan op dat moment gebouwd wordt. Ook is er dan gelegenheid om elke vraag die je maar kan bedenken te stellen. Daarna wordt je naar een zaal gebracht waar er een film wordt vertoont over de schepen die gebouwd zijn en de route die ze moeten afleggen naar zee als ze eenmaal klaar zijn. Ook hierna is er weer een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarna loop je rond in het bezoekerscentrum waar een reusachtige schroef van een schip ligt, verschillende miniatuur schepen en waar zelfs een voorbeeld van een hut te zien is.

Maar dan loop je verder naar het hoogtepunt en de reden van je bezoek; je loopt recht op reusachtige ramen af en als je naar beneden kijkt, zie je het schip waar ze op dat moment mee bezig zijn. De werknemers lassen, boren en lopen rond het schip waar aan gebouwd wordt. Wanneer je hier staat beneemt dit je gewoon even de adem. Een prachtig gezicht! Als iedereen van de groep klaar is met foto’s maken, vervolg je de rondleiding langs een paar kleinere droogdokken. En hierna is het helaas weer voorbij.

Ik wil jullie een paar tips niet onthouden om nog meer plezier te beleven aan het bezoek van de werf. Kijk voordat je gaat op de website van de Meyer Werft. Hier kun je zien welk schip ze aan het bouwen zijn. Ik ben 1 keer geweest toen ze net begonnen waren aan de Anthem of the Seas. Er lagen toen een paar hopen staal, waar geen touw aan vast te knopen was. Dat was minder imponerend dan toen ik een paar maanden later ging en de Anthem al een echt schip aan het worden was. Helemaal geweldig is het om aanwezig te zijn op het moment dat een schip het droogdok verlaat. Ik was daar toen de Anthem uitvoer. Als het water de droogdok in loopt en het schip eruit kruipt, krijg je kippenvel. Een must voor ieder cruise verslaafde. Op het moment dat er een schip buiten de droogdok ligt zijn er ook allerlei activiteiten aan de wal. Het is mogelijk om met een camper op de parkeerplaats te gaan staan als er een schip ligt. Kom dan echter op tijd want er staan binnen de kortste keren meer dan 100 campers op deze plek.

 Een rondleiding door de werf is niet mogelijk op een dag dat een schip uitvaart. Wanneer je het uitdokken gaat bekijken, sta je dus buiten. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de werf.

Wanneer je het te ver vindt om in 1 dag op en neer te gaan is het een aanrader om bij het Park Inn by Radisson te logeren. Een prima hotel op heel korte afstand van de opstapplaats van de bussen Bij dit hotel kun je een arrangement boeken inclusief kaartjes voor de rondleiding. Hoef je niet meer naar de VVV. En om het weekendje weg dan compleet te maken is het heerlijk om bij restaurant Bosporus te gaan eten.

Op dit moment zijn ze bezig met de bouw van de Ovation of the Seas. Dus als echte Royal Caribbean fan zeg ik: Ga eens een dagje naar de Meyer Werf en bekijk dit prachtige schip voor ze in de vaart gaat. En vraag gerust om meer informatie als je dat wilt hebben.

Helga Verheij

Ik ben Helga Verheij. In het dagelijkse leven ben ik persoonlijk begeleidster van een groep bewoners die een verstandelijke handicap hebben.

In mijn vrije tijd ben ik een echte cruise fanaat. In december 2004 maakten mijn man en ik onze eerste cruise op de Serenade of the Seas vanuit San Juan. Wat een belevenis was dat! De eerste keer op een cruiseschip is echt een overdonderende ervaring. Veel cruises volgde na Serenade of the Seas; van de middellandse zee tot de Noorse fjorden en van de Caribbean tot aan Alaska.  Allemaal geweldige ervaringen. We hebben meerdere rederijen uitgeprobeerd, maar onze voorkeur blijft bij Royal Caribbean. We hebben nu bijna alle schepen gehad. Elk schip en elke klasse heeft haar eigen unieke ervaring. De kleine schepen geven het gevoel van intimiteit en gezelligheid. De grote schepen geven enorm veel keuze mogelijkheden en vertier. Voor elke klasse valt wat te zeggen en zo heeft iedereen gelukkig zijn of haar eigen voorkeur.

Wat ons zo trekt in het cruisen is dat je op een zeer comfortabele manier de wereld kan ontdekken en veel plekken in 1 vakantie kan zien. Verder wordt je natuurlijk uitermate verwend met het lekkere eten en de service. Voor een ieder die nog twijfelt: Probeer het gewoon eens en wie weet komen we je tegen op 1 van de prachtige schepen van Royal Caribbean.