Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Jamie Oliver op volle zee

Jamie Oliver op volle zee

Eten in Wonderland is een grote belevingsavontuur

“See you at Jamie’s”. We hebben net met onze nieuwe cruisevrienden afgesproken dat we vanavond een vorkje gaan prikken bij het eerste restaurant van Jamie Oliver op zee. We kennen zijn keuken van Fifteen uit Amsterdam en Jamie’s Italian in Londen. Jamie op zee is nieuw voor ons. Ook voor chef-kok Jamie ‘himself’, en de New Yorkse chef-kok Devin Alexander. De derde in de rij van nieuwe ‘chefs at sea’ is Michael Schwartz. Hij heeft op Quantum of the Seas zijn eerste ‘drijvende’ pub geopend. En als dat nog allemaal niet genoeg is, kun je uit je culinaire belevingsbol in Wonderland. Als je één week meevaart op de Quantum of the Seas kom je nog tijd te kort om al je smaakpupillen een goede culinaire beurt te geven. Ga je mee uit eten?

Heerlijk informeel bij Jamies Italian

Schat waar eten we vandaag?
Culinair genieten is één van de hoogtepunten tijdens een zeevakantie. Was ik tot nu toe gewend om bij boeking eerste of tweede zitting op te geven. Aan boord van de Quantum of the Seas hoeft dat niet meer. Ik ben vrij om te dineren wanneer, waar en met wie ik wil. Dat noem ik nog eens ‘freedom at sea”. Ik kan kiezen uit maar liefst 18 restaurants. Naast vele inclusief opties zoals de Windjammer en de vier Dynamic Dining restaurants zijn er nog zeven extra luxe restaurants om romantisch à la carte te eten. Van andere Royal-schepen ken ik de keukens van Chops Grille en Izumi (Japans). Daarom hebben we voor vanavond afgesproken bij Jamie’s Italian.

Stoffen servetten altijd fijn!

Jamie Oliver at Sea
Op dek 5 naast het mooie lichtkunstwerk op La Via staat de medewerkster van Jamie’s ons al op te wachten. Onze nieuwe cruisevrienden Jennifer en Walt, kennen Jamie’s kookkunsten alleen van zijn boeken en de Tv-shows. In hun vaderland Amerika heeft Jamie nog geen restaurant. Met zijn eerste eetkamer op zee, komt hij zo ook de Amerikaanse markt binnenvaren. Slimme gast die Oliver. Jamie’s at Sea heeft naast een centrale eetruimte twee terrassen. Een binnen, grenzend aan La Via en een buiten. Dit is het eerste terras voor een à la carte restaurant in de openlucht op een Royal Caribbean cruiseschip. Wij kiezen voor een ronde tafel in het centrale deel. De sfeer is informeel, houten en gegalvaniseerde tafels met een ruime servetten van stof waarin de naam van de chef is geweven. Als voorgerecht kiezen we voor een plank met heerlijke geroosterde groentes en een plank met Italiaanse ham- en worstsoorten. Als hoofdgerecht neem ik tagliatelle met truffel. Een goed glas Italiaanse wijn maakt mijn maaltijd compleet. Mijn dessert vervang ik door een cappuccino. Onze Amerikaanse vrienden gaan voor de tiramisu gevolgd door een digestief. Voor een à la carte lunch of diner bij Jamies Italian betaal je $$ (plm. $ 25 per persoon), hierbij zijn de drankjes niet inbegrepen.

Devinly Decadence op dek 14

The biggest Loser
De volgende dag attenderen Jennifer en Walt ons op een Amerikaanse culinaire beroemdheid: Devin Alexander. Zij schrijft kookboeken en is de chef in de TV show ‘The biggest loser’. (Dit afvalprogramma wordt in ons land op SBS6 uitgezonden). De uitdaging van chef-kok Alexander is om een gerecht te koken dat je smaakpupillen streelt, en aan het eind niet meer dan 500 calorieën telt. Op dek 14 kun je in ‘Devinly Decadence’ in de Bistro van het solarium zelf beoordelen of Devin je weet te raken met haar kookkunsten. Ik ben misschien een te nuchtere Hollander om extra te betalen voor een culinaire dieetmaaltijd, terwijl ik vele andere lekkere alternatieven binnen handbereik heb. Ook hier betaal je $$ (plm $ 25 per persoon) voor een avond à la carte op dieet.

Michael heeft zijn eigen bier voor je gebrouwen. Cheers

Ga je mee naar de pub?
Het meest informele à la carte restaurant aan boord is Michael’s Genuie Pub op dek 4. Wij voelen ons er direct thuis, alsof we in Groot-Brittannië op vakantie zijn. We stappen de pub binnen en lopen naar de bar. Hier tapt Will een heerlijk biertje voor ons en daarna nemen we plaats. Hier geen vaste meerprijs maar persoonlijke keuze. Je kunt je buikje rondeten aan de ‘Pub Board’ ($19) of je combineert een paar snacks zoals falafel, gerookte visdip, paté en crostinis (à $ 4). Voor het toetje heb je de keuze uit vier gerechten (à $4). Hier wordt een heerlijk fris biertje getapt (Michaels) en als je een beetje geluk hebt, zingen de obers voor je. Ondanks de informele sfeer raad ik je aan wel te reserveren, want tijdens onze cruise had Michaels team vele fans.

Ga ik de stoel zitten, sluit je ogen en laat je door Alice meevoeren

Alice in Wonderland
Een totaal nieuw concept aan boord is Wonderland, het fantasie-eethuis van Alice. Hier moet je je verbeeldingskracht gebruiken. Laat je net als Alice in het konijnenhol ‘glijden’ en zet de knop op verrassen. Niets is hier wat het lijkt. Op de menukaart staan vijf thema’s: zon, ijs, vuur, zee en aarde. Maar je weet eigenlijk nog niet wat je op je bord krijgt. In Wonderland ben je te gast in een kook-experiment. Allerlei kooktechnieken worden hier toegepast en de meest bijzondere gerechten komen op tafel. Zo geniet ik van gevulde, gerookte eieren, kreeft met kaviaar en vis uit een stoombol. Het chocolade dessert gaat mijn verbeeldingskracht te buiten: WOW. Eten in Wonderland is een hele bijzondere ervaring. Je betaalt $$$$ (plm. $ 45 per persoon) exclusief drank, daarvoor heb je wel een avond uit duizenden.

De verleiding begint bij de deur...

Het slimme reserveringssysteem
Je kunt vóór vertrek je maaltijden al reserveren. Dit kan via het nieuwe online systeem Hierop kun je alle opties uitgebreid bekijken. Naast sfeerimpressies, vind je hier de menukaarten en het kledingadvies voor je restaurant naar keuze. Onder aan iedere pagina kun je zien wat de extra kosten zijn. Er zijn vier categorieën: $, $$, $$$ en $$$$ (oplopend van $15, $25 en $35 tot $45 per persoon zoals in Wonderland). Als je dat in Euro’s omrekent (koers 20.11.2014) kom je uit op € 11,94; € 19,90; € 27,86 en € 35,82).
Ook de vijf keuzemogelijkheden voor ‘Dynamic Dining’ staan in dit overzicht. Graag herinner ik je er even aan dat de maaltijden in deze vijf restaurants, zijn net als het uitgebreide buffet van de Marktplaat in Windjammer wel bij de cruiseprijs inbegrepen. Eet smakelijk.

©tekst en foto’s Wilma Lankhorst

 

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.