Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Middellandse Zee in 2015 een bestemming rijker

Volgend jaar zomer is het Middellandse Zeegebied tijdelijke een vakantiebestemming rijker. Barcelona is vanaf 24 mei 2015 de toegangspoort tot dit nieuwe avontuur. Het varende bestemming heet ‘Allure of the Seas’. Ze is een varende, innovatieve ministaat en werd in 2010 door Royal Caribbean International ontdekt. 

Van 2010 t/m 2014 hebben haar wekelijks wisselende bewoners kennis gemaakt met het Caribische gebied. Vanaf mei 2015 komt daar voor een zomerseizoen, het Middellands Zeegebied bij. Toegangsbewijzen kunnen worden geboekt bij de AMCA in Den haag, zeg maar Allure of the Seas-ambassade in ons land

Wisselende buurlanden

Tijdens de achtdaagse zeereis vanuit Barcelona, ontdek je op de Allure of the Seas bijna dagelijks nieuwe buurlanden. Stel je voor in een week kun je de volgende bestemmingen op je ‘bucket list’ afstrepen: Palma de Mallorca, de Provence, het Italiaanse La Spezia, met toegang tot Florence en Pisa, vanuit Civitavecchia reis je door naar Rome en tot slot zie je Napels.

Eigen buurtjes

Naast deze prachtige steden biedt Allure of the Seas zelf ook een zeer breed aanbod aan mogelijkheden, zoals zeven eigen buurtjes waaronder Central Park met bomen van maar liefst7 meterhoog. Er is gevarieerd entertainment in de vorm van diverse theaters met o.a. Broadway shows, kinder disco en een watertheater op het half open achterdek. Er is ook gedacht aan de Olympische sportliefhebbers. Zij hebben o.a. de keuze uit 21 zwembaden en whirpools, een Zip-liner, een klimwand van60 meteren een koele ijsbaan. 

Prinses Fiona & Shrek

Allure of the Seas is ook super voor gezinnen met kinderen. Prinses Fiona en haar grote liefde Shrek hebben dit schip tot hun thuis verkozen. Prinses Fiona is ook de peettante van de Allure of the Seas. Zij mocht het schip dopen.

De rederij werkt nauw samen met Dreamworks Animation SKG. Hierdoor kunnen grote en kleine gasten aan boord van diverse cruiseschepen kennismaken met Prinses Fiona en Shrek, Po uit “Kung Fu Panda”, Alex de Leeuw, Gloria het Nijlpaard en de pinguins uit “Madagascar”.

Voor kinderen t/m 17 jaar is er het gratis programma Adventure Ocean. Dit biedt doorlopend leerzame en leuke activiteiten. 

Je kunt de Allure of the Seas en haar zus de Oasis of the Seas ook volgen op Facebook.

© Tekst en foto's Wilma Lankhorst 

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.