Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Mooi Malaga

Vandaag een sfeervolle Spaanse dag in Malaga. Deze stad is bekend als luchthaven en toegangspoort tot de Costa del Sol. Malaga heeft ook een grote haven en ontvangt regelmatig cruiseschepen aan de kade. Vandaag is de Oasis of de Seas te gast. Net als in alle andere Europese havens trekken we veel bekijks. We hebben besloten niet op excursie te gaan, we gaan Malaga te voet verkennen. Zin om mee te gaan?

De smaak van Spanje

Malaga heeft binnen haar stadsgrenzen niet van die fraaie gebouwen die we kennen uit Sevilla, Granada of Cordoba. De stad beschikt wel over mooie parken en pleinen en genoeg winkelstraatjes zoals de Calle del Marques en de Calle de Molina Larios om de ‘koophonger’ van menige cruisegast te stillen. Wij kiezen voor de smaak van Spanje waarbij onze neus onze gids is. We flaneren over de Paseo del Parque met aan weerzijde met marmer geplaveide wandelstroken. Het park toont haar najaarstooi. We lezen dat deze groene long ruim tweeduizend plantensoorten telt. De zon speelt met de bladeren van de palmen en platanen. We lopen langs een notenkraam en nemen een zakje met knabbels mee voor onderweg.  

Trek in Tapas

Weet je wat ‘tapas’ betekent? Het is Spaans voor deksel, afsluiting. Het begin als een broodje dat op het glas werd gelegd zodat er niets bij de wijn kon komen. Gaande weg werd het broodje besmeerd en belegd met lekkere kazen, worstsoorten en tapanades. Ook wordt de tapas steeds populairder in ons land, de variatie die je hier ziet, is ongekend. We laten ons verleiden en zoeken in een bodega een paar heerlijke snacks uit bij een fris glas Spaanse wijn. We toosten op mooi Malaga en slenteren tevreden terug naar onze eigen oase op zee.

Volg hier (link:http://www.youtube.com/watch?v=K2-EsN2dR24&feature=youtu.be) de aankomst Oasis of the Seas in Malaga. 

Morgen weer een heerlijke zeedag!

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.