Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
 • RC

Musandam nieuw in Dubai cruise

Musandam nieuw in Dubai cruise

Je kijkt je ogen uit op de kleurrijke markten in Oman © WL

Wat weet jij van Oman?
Met de Splendour of the Seas kun je deze winter Oman heel gemakkelijk en comfortabel verkennen. Tijdens de achtdaagse cruise vanuit Dubai maak je een stop in Khasab en verblijf je ook nog eens twee dagen in de hoofdstad Muscat. In deel één van mijn Midden-Oosten blog heb ik je meegenomen naar Dubai. In deel twee maak je kennis met het land van Sultan Qaboes bin Said Al Said. Pak je omslagdoek en kom mee!

Drie jonge moslima's vertellen je graag meer over Oman

3 van de 8 in Oman
Tijdens de acht daagse Dubai cruise van Royal Caribbean is Khasab de nieuwste bestemming. Op mijn Dubai-cruise heb ik Fujairah nog bezocht. Maar deze bestemming is nu vervangen door een bezoek aan de meest noordelijke provincie van Oman, Musandam, met de hoofdstad Khasab. Omdat ik hier zelf nog niet ben geweest, heb ik mijn vriendin Floortje Dessing om advies gevraagd. Voor haar reisprogramma was ze uitgebreid op bezoek in Khasab. Kijk hier voor enkele nuttige reistips die ze graag met je deelt. 

Masnnen in Oman dragen de dishdasha, de traditonele witte jurk © WL

Brandend zand
De Splendour of the Seas blijft twee dagen in Muscat, de hoofdstad van Oman. Dit lange verblijf biedt extra kansen voor leuke uitstapjes. Je kunt een keuze maken uit het ruime aanbod van de rederij, maar je kunt ook verschillende excursies zelf goed regelen. Het visum voor Oman, wordt aan boord voor je verzorgd, als je het schip verlaat, krijg je een pasje mee als bewijs. Op de kade staan mannen in traditionele witte dishdasha (jurken). Als je geen zin hebt in begeleiding, loop dan rustig door naar het begin van de haven. Als je de grote Moskee wilt zien, moet je dat in de ochtenduren doen want ’s middags is deze vaak gesloten. Onderhandel met de taxichauffeur over de prijs. Ook de markt (souk) is het leukst in de ochtenduren. Dan zijn de meeste stalletjes bezet en hebben de verkoopmannen nog zin in een praatje.

Wadi Bani Khaled is populair bij famiilies in Oman

Een dagje wadi
Voor de tweede dag hebben we ons toch laten verleiden om een georganiseerde excursie te maken. Wij gaan voor de woestijnverkenning met een bezoek aan een wadi (oase). Bedenk wel dat je tijdens zo’n excursie veel tijd in een bus zit. Maar als je nog nooit een oase hebt gezien, is Wadi Bani Khaled wel een aanrader. We ontmoeten hier een oosterse familie die hier graag in het weekend komt om te picknicken. Het eten wordt afgewisseld met een frisse duik in het heldere water.

Terwijl wij in de zon liggen, worden in de keuken de lekkerste gerechten gemaakt

Luie vrijdag op zee
Vrijdag is een ontspannen zeedag aan boord. Ons plekje voor vandaag … een comfortabele ligstoel bij het zwembad met factor 30 binnen handbereik. We nemen af en toe een duik in het water, lezen wat over Abu Dhabi, onze volgende stop, bestellen nog een drankje en zo komen we deze dag door.
Zaterdag is de dag van Abu Dhabi. Net als in Dubai staan ook hier rode dubbeldekkers op de kade. De Grote Moskee in Muscat heeft indruk op ons gemaakt, maar valt in het niet bij de Sheikh Zayed moskee van Abu Dhabi. Als je onder de poort doorloopt, ontvouwt zich een sprookjeswereld van bloemrijke mozaïeken die zijn weerga niet kent. Mannen en vrouwen worden even gescheiden en krijgen passende kleding voor het moskeebezoek. Mannen in het wit, vrouwen in het zwart. Op blote voeten stappen we verder over het koele marmer. In de moskee vult de ruimte vult zich met Ohs’ en Ahs en is het een geklik van camera’s.

De Sheikh Zayed Zayed Moskee in Abu Dhabi © WL


Terug in Dubai
Als we op zondagochtend vanuit onze hut naar buiten kijken, zien we het vertrouwde beeld van Dubai. We herkennen de Burj Khalifa en het duurste hotel ter wereld de Burj Al Arab. We hebben nog lekker een dag de tijd vóór we weer naar huis vliegen. We verplaatsen ons snel en veilig met de super moderne metro door de stad en de buitenwijken.
Met een hoofd vol mooie herinneringen rijden we de volgende dag naar de luchthaven, ons oosterse avontuur zit er op.

Wil je ook een weekje winterzon pakken?
Ontdek hier de Dubai cruises van Royal Caribbean Cruises  

Strandleven in het centrum van Adu Dhabi © WL

Praktische tips voor Abu Dhabi

 • Als de je Sheikh Zayed moskee wilt zien, is het slim om dit als eerste stop van de hop-on-hop-off bus, in de ochtend te doen.
 • In verschillenden winkelcentra zijn cafés waar je een Wifi code krijgt als je een drankje bestelt.
 • Heerlijk geurende souvenirs zoals mirre en jasmijn, koop je het beste op de markt.
 • Last but not least: Korte broeken worden hier gezien als kinderkleding.

Handige reisgids voor Oman
In de handzame boekjes van de landenserie te Gast In, maak je kennis met de bewoners van het land. Zij geven je een persoonlijk inkijkje in hun leven. Leuk om te lezen tijdens de vliegreis, of in de ligstoel bij het zwembad aan boord. Je kunt Te Gast in Oman hier vanuit je eigen huiskamerstoel bestellen. Veel lees plezier!

© tekst en foto’s Wilma Lankhorst

Pas op voor overstekende mannen in witte jurken
Dance the night away

Speciaal aanbod: 2e persoon gratis!

Bezoek de Dubai-cruise deze winter met Splendour of the Seas en profiteer van het aanbod dat de tweede persoon in de hut gratis mee vaart.
*Tweede persoon betaalt alleen havengelden, taxes en fooien.
Dit aanbod is op basis van cruise only. Meer weten? Lees hier verder!

 

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.

Laat een bericht achter!

 • Bennett Barragan di 17 september om 04:10

  Interested in an advertising service that costs less than $49 every month and sends hundreds of people who are ready to buy directly to your website? Reply to: lily5885mil@gmail.com and I'll send more details.

 • Ethel Pettiford ma 23 september om 18:44

  Would you like to promote your business on thousands of advertising sites every month? Pay one low monthly fee and get virtually unlimited traffic to your site forever!Get more info by visiting: http://maximumadposting.hopto.org

 • Isabelle Hembree vrijdag om 05:45

  Would you like to promote your business on over 1000 ad sites monthly? For one small fee you'll get virtually unlimited traffic to your site forever! To find out more check out our site here: http://adsonthousandsofsites.dealz.site

 • Nichol Hyland zondag om 07:05

  Looking for fresh buyers? Receive hundreds of people who are ready to buy sent directly to your website. Boost revenues fast. Start seeing results in as little as 48 hours. To get details write a reply to: paul5854sau@gmail.com