Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Oasis in Rotterdam

Welkom in Rotterdam

Wat een mooie dag. De spanning aan boord en op het schip was vannacht voelbaar. In een mooie zwoele nazomernacht kwam de Oasis of the Seas eerder deze nacht de Nieuwe Waterweg op bij Rotterdam. Aan boord passagiers die naar de belangstellenden op de oevers keken. Op de oever 'ohs & ahs' toen ze voorbij kwam varen. Toen ze begin deze ochtend aan de Wilhelmina Kade in de Rotterdamse Haven aan meerde, werd pas echt duidelijk hoe groot deze bijzondere gast is. Kijk maar mee.

Kijk en luister op je gemak

Donker of niet de camera’s snorden al vroeg. De eerste clip van de Westland reporter  laat zien hoe de Oasis of the Seas in Hoek van Holland aan kwam varen. Op de tweede clip is de aankomst in Rotterdam vast gelegd. Tot slot laat de clip van het NOS Journaal zien en horen wat de Rotterdammers vinden van het schip en hoe passagiers de reis hebben ervaren. Op Radio2 gaven Sander de heer (De heer Ontwaakt) en zijn razende reporter Wendy  uitgebreid verslag van de aankomst. Luister het programma hier terug.

12 x de Kuip bekleden

Na het aanmeren aan de Wilhelmina Kade verlieten duizenden enthousiaste cruisegasten het schip. Even verder op aan de kade stonden de vakmannen en vakvrouwen al klaar om het schip te betreden. Zij zijn daarna direct met de werkzaamheden begonnen. Zo wordt alle vloerbedekking vervangen in de komende twee weken. We praten dan over ruim90.000 m²vloerbedekking. Om een Rotterdamse vergelijking te maken: dit is voldoende om het grasvel in de Kuip minimaal 12 maal opnieuw te bekleden. Nadat de gasten en bijna de voltallige bemanning de Oasis of the Seas hadden verlaten, is ze weer vertrokken op weg naar het droogdok bij de werf Keppel Verolme in het Botlek-gebied. 

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.