Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Oasis op pallets

De grote zeedame is tijdelijk tot rust gekomen in met mammoet droogdok van Keppel Verolme. Nadat de Oasis of the Seas op 5 december 2009 aan haar wekelijkse cruises in het Caribische gebied is begonnen, is ze steeds op reis geweest. Maandagnacht voer ze de Nieuwe waterweg op. Het is een van de nachten die je niet snel vergeet. Deze dame trekt zoveel belangstelling en roept zo veel leuke vragen op dat we hier graag een verslag geven van de afgelopen dagen

O what a night…

Maandagnacht, het was zwoel voor de tijd van het jaar. In de verte de eerste lichtjes. Zou ze dat zijn? Rond 01.30 uur komt een tropische verrassing  de Nieuwe Waterweg opvaren. Fans en scheepvaartliefhebbers op beide oevers, een bijzonder moment. Bij het ochtendgloren is Rotterdam tijdelijk een unieke attractie rijker. Later die dag nemen op de Wilhelmina Kade duizenden passagiers afscheid van bemanning en schip. Dit keer verliet ook een groot deel van het personeel het schip. Via een andere ingang stapten honderden monteurs aan boord. In de middag samen op weg naar het droogdok bij Keppel Verolme. Deze video laat de tocht zien van het schip vanaf de Wilhelmina Kade tot aan het droogdok bij Keppel Verolme.

Oasis-toerist

Door de komst van de Oasis of the Seas hebben we er een nieuw woord bij: Oasis-toerist. Honderden mensen willen een glimp opvangen van het meest innovatieve cruiseschip ter wereld. Ik gaf al aan dat er in de nacht van aankomst velen op de oevers stonden en ’s morgen was het een drukte van jewelste op de kade in Rotterdam. Ook op de vaartocht van de haven naar het droogdok werd ze gevolgd, bejubeld en bekeken. Na aankomst bij de werf heeft ze enkele uren voor de deuren van het dok gelegen waarbij de 18 reddingsboten te water werden gelaten en ontkoppeld. Daarna was het wachten op de juiste waterstand. Kapitein William Wright en de loods hebben haar met een ‘joy stick’ veilig in het 405 meterlange dok gevaren. Deze video laat zien hoe ze op het droge komt te liggen.

Hoog en droog op pallets

En nu ligt ze daar, een simpel gezegd, op een muur van pallets. De houtenwal is ruim drie meter hoog zodat de apparatuur die nodig is om o.a. een van de motoren uit het schip te halen, alle ruimte heeft. Dat ze daar rustige ligt in het dok? Neen niet echt. Overdag werken ruim 200 man aan de renovatie en ook ’s avonds gaat dit met eenzelfde aantal verder. De werkzaamheden in het dok worden gecoördineerd door Keppel Verolme. In het radio interview met RTV Rijnmond vertelt directeur Harold Linssen van Keppel Verolme hier meer over. 

 

Aanboord heeft Royal Caribbean International de leiding. Een deel van het vaste personeel heeft zijn vertouwde werktenue ingewisseld voor overals om mee te werken aan de inwendige renovatie. Alle vloerbedekking wordt vervangen. We praten dan over een kleine90.000 m². Hiermee kun je de grasmat in de Rotterdamse Kuip minimaal twaalf keer van nieuwe bekleding voorzien. Het grote gat in de onderbuik van het schip wordt dit weekend gemaakt. Deze beelden houdt u tegoed.

Dinsdag 7 oktober a.s. presenteert de rederij nieuws over de binnenkant. Op dit blog houden we u op de hoogte. Voor nu een fijn weekend.

Dank aan Keppel Verolme, Royal Caribbean International en RTV Rijnmond voor het beeldmateriaal, het radio-interview en de videoclips. 

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.