Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Old timer aan boord

Vitality Cafe @ foto RCCI

Deel 2 van de zeven eigen buurtjes

In deel één van de zeven buurtjes (post …) heeft u al kennis gemaakt met Central Park, The Board Walk en de ‘Pool & Sport Zone’.  In deel twee gaan we de andere vier buurtjes verkennen. Als alle passagiers zijn ingecheckt en de loopbruggen zijn binnengehaald, geeft de kapitein het vertreksein. De eerste volle dag aan boord van de Oasis of the Seas is een zeedag. Een dag om alvast in het relaxte ritme van de Caribbean te komen. Een ideale dag om het schip verkennen en dat is wat we nu gaan doen.

Mijn prive terras met uitzicht op Central Park @foto RCCI

Waar gaan we ontbijten?

Voor het ontbijt zijn er verschillende opties: lekker in de buitenlucht op het terras bij de ‘Windjammer Marketplace’, of rustig à la carte in de ‘Opus Dinning Room’. Ik kies voor een super verwen optie, ontbijten op mijn privé terras van mijn hut! Daarvoor heb ik de vorige avond een wenslijstje aan mijn hutdeur gehangen. Na een heerlijk begin op het terras van mijn binnenste buitenhut, met uitzicht op Central Park, ben ik helemaal klaar voor een verkenningstocht. 

Volop actie voor jongeren

Aan boord van de schepen van Royal Caribbean Cruises is veel te doen voor jongeren. Mijn vriendin Astrid heeft me gevraagd eens rond te kijken wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd. Zij heeft twee tieners van 14 en 16 en twee jonge kinderen van 6 en 7 jaar. Ik heb direct al goed nieuws voor haar. Hhet aanbod aan kinderprogramma’s is verdeeld in zes leeftijdscategorieën. Haar jongste twee vallen onder de ‘Explorers’ en de oudste twee kunnen het ‘Teen program’ volgen. Voor de tieners zijn er drie speciale ruimtes, de Fuel, The Living Room en de Back Deck om heerlijk te chillen met internationale leeftijdsgenootjes. De Explorers kom ik later op het voordek bij de golfbaan tegen, waar ze onder begeleiding van ervaren pro’s de beginselen van het golfen leren. Er zijn aangepaste excursieprogramma’s voor de jonge zeelieden zodat ze met leeftijdsgenoten aan land kunnen en hun ouders op dat moment relaxt een eigen programma kunnen kiezen.

‘It is shopping time’

Gisteren bij aanvang van mijn cruise, was de ‘Royal Promenade’  het eerste wat ik zag aan boord. Bij de meeste cruiseschepen zet je de eerste stap aan boord ergens op een van de lager gelegen dekken van het schip. Bij de Oasis of the Seas kom je op niveau binnen, je zet direct oog voet in de Royal Promenade. Gisterenavond aan tafel vertelden onze Amerikaanse tafelgenoten enthousiast over het gevarieerde winkelaanbod. Een groot deel van de Royal Promenade baadt in het daglicht als ik op dek 5 uit de lift kom. De blikvanger hier is de prachtige ‘old timer’, Een van de obers vertelt me dat de CEO van Royal Caribbean old timers spaart, maar thuis te weinig plaats heeft voor deze hobby. Op deze zeedag wordt er volop gewinkeld, ik bekijk het allemaal eens rustig met een drankje vanaf de Tide Bar. Deze bar beweegt zich steeds op en neer tussen dek 5 en dek 8. Ik stap op dek 8 uit en loop verder naar Central Park. Vanaf dit park is er weer een doorkijkje naar de winkelpromenade via het glazendak. Op zeedagen wordt de Royal Promenade ook gebruikt voor de speciale parade met film- en stripfiguren. Dit is de kans op Prinses Fiona te ontmoeten. 

Take a break

Zo’n zeedag kan best vermoeiend zijn als je overal aan mee wilt doen. Ik heb mezelf beloofd dat ik nu een paar uur mag relaxen. Daarvoor ga ik naar het zesde buurtje de  ‘the Vitality at Sea Spa and Fitness Center’. Mijn startpunt is het ‘Vitality Café’ waar ik geniet van een heerlijke salade en een fruit-shake. Daarna is tijd voor de fitness ruimte. Zover ik kan kijken, zie ik apparatuur voor krachttraining en cardio. Gillian, een van de vele sportinstructrices aan boord verwelkomt me en geeft een korte rondleiding. Er is een uitgebreid sportprogramma waarop medepassagiers zich al in hebben geschreven voor spinning, yoga en looptraining. Ik kies als start voor de vertrouwde crosstrainer en laat me al lopende graag invallen wat het vervolg zal zijn. Ik sluit mijn ‘time out’ uiteindelijk af in de sauna. Denk er aan dat deze gescheiden zijn voor mannen en vrouwen en dat aan boord badkleding in de sauna wordt gedragen. Dat is even anders dan we thuis gewend zijn 

The place to be

Na een heerlijk diner Opus Restaurant, gaan we vanavond met onze tafelgenoten uit in de Entertainment Place. Tijdens onze afvaart werd de musical ‘Hair Spray’ opgevoerd in het gigantische Opal Theater. Je voelt je echt op Broadway. Na de show splitst ons gezelschap zich, een deel gaat naar het casino om een gokje te wagen, liefhebbers van jazz gaan naar ‘Jazz on4’. Ik geef de voorkeur aan de Viking Crown Lounge op een van de hoogste dekken van de Oasis. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het verlichte schip en de oceaan met daarop schommelende lichtjes van andere schepen. 

Viking Crown

Binnenkort in dit theater

Ik gaf het al aan dat wij de musical ‘Hair Spray’ hebben gezien. Nadat de Oasis of the Seas in Rotterdam uit het droogdek komt, start het nieuwe cruiseseizoen met de musical ‘Cats’. Deze productie van Andrew Lloyd Webber is de langst lopende voorstellingen op Broadway en trok op haar beurt jarenlang vele bezoekers in Londen en ons eigen Carré theater in Amsterdam. Wie straks met de Oasis of the Seas gaat varen, kan opnieuw kennis maken met de Grisabella, oom Deuteromium, Abrikoos, Demeter, Lorrenjopie en vele andere leden van de Jellicle Cats.

Central Park 's nachts op de Oasis of the Seas

Wist je dat…?

  • je op de Oasis of the Seas door een staf van 2394 medewerkers in de watten wordt gelegd?
  • je kunt kiezen uit maar liefst 25 restaurant opties aanboord,
  • Het fitness centrum maar liefst 158 cardio- en krachttoestellen telt?
  • De Oasis of the Seas de langste joggingbaan op zee heeft?

 

 © tekst en foto's Wilma Lankhorst

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.