Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Samen met vrienden of familie op cruise

Met familie en vrienden Woncerland verkennen op de Harmony of the Seas

Samen met vrienden of familie op cruise

Herken jij dit? Wanneer je over je cruise-vakantie praat met familie en vrienden dat zij spontaan roepen: Dat wil ik ook! Dit gevoel kwam boven toen we de Presidential Family Suite bekeken aan boord van de Harmony of the Seas. Een prachtige suite waarvan je in eerste instantie denkt: dat kan ik nooit betalen. Totdat je beseft wanneer je samen met vrienden of familie deze suite boekt, je opeens een relatief goedkope vakantie hebt met ongekende luxe. Van een privé balkon van ruim 44 m², gratis wifi en drankjes tot een ‘personal assistant’ die alles voor je regelt aan boord. Begint het al te kriebelen?

Woonkamer met ziithoek en bar in Presidential Family Suite

Dek 12 suite 12-640
Als we door de lange gang van dek 12 lopen, zien we al een kluitje mensen voor de suitedeur staan. Tijdens het bezoeken van hutten aan boord, zijn suites altijd erg populair. Je even heerlijk vergapen aan luxe die onbereikbaar lijkt. De ohs en ahs volgen elkaar dan in snel tempo op. Zo ook in de Presidential Family Suite op de Harmony of the Seas. Op het bord bij de ingang lezen we:

  • deze suite biedt plaatse aan maximaal 14 gasten; 
  • is 106 m² groot en heeft een privé balkon van 44m²; 
  • er zijn twee Master Bedrooms elk met een privé badkamer met ligbad; 
  • en nog eens twee gastenkamers met maximaal vier slaapplaatsen; 
  • één van de gastenkamers heeft een privé badkamer met douche; 
  • en de ander een badkamer met douche op de gang. Wel in de eigen suite natuurlijk! 

Als je met 14 gasten komt, slapen er ook nog twee in de ruime woonkamer. Om deze suite te kunnen boeken, moet je wel met minimaal acht gasten. Die krijg je vast bij elkaar als je met meerdere generaties reist of met vrienden op vakantie gaat.

Coastal Kitchen speciaal restaurant voor Royal suite Star Class leden

Persoonlijke butler
We beginnen nu echt warm te lopen. Oké minimaal 8 maximaal 14 gasten. Wat hebben we nog meer in deze Presidential Family Suite wat een voorstel aan familie en vrienden extra aantrekkelijk maakt? Dit type luxe suites valt bij Royal Caribbean in de categorie Royal Suite Star Class. Als je een hut in dit segment boekt, krijg je veel extra’s tijdens je reis, zoals de assistentie van een ‘personal assistant’ zeg maar een soort privé secretaresse die alle afspraken voor je maakt m.b.t. maaltijden, excursies, sportprogramma, fitness, sauna en shows. Je mag gratis lunchen en dineren in het specialiteiten restaurant Coastal Kitchen en je hebt toegang tot de exclusieve Suite Lounge op dek 17.

Een van de Master bedrooms met badkamer met ligbad

Privé balkon met bar & whirlpool
Iedere dag wordt de suite schoon gemaakt, de bedden opgemaakt en het balkon aangeveegd. In de suite beschik je over een grote zitkamer met zithoek, eettafel, flat screen-TV en een eigen bar (inclusief drankjes!!). En als klapper op de vuurpijl heb je een privé balkon van 44 m² met eettafel, ligstoelen, een bar en… een whirlpool. Bij mooi weer kun ook je de lunch of het diner in je suite laten serveren.
Krijg je er al zin in? Samen met je beste vrienden of familie op het balkon genieten van een heerlijke maaltijd in een droomomgeving?

Er zijn twee badkamers met een ligbad

Kan ik dat betalen?
Ja, die vraag kwam ook bij ons op, toen we na een lange ontdekkingstocht door deze suite, alle voorzieningen hadden gezien. Hier een rekenvoorbeeld volgens het cruiseprogramma van 2016-2017.
Stel je hebt belangstelling voor 7 nachten in het Westelijk Middellands Zee gebied. Een buitenhut kun je dan boeken vanaf € 2799 per persoon, een buitenhut met balkon vanaf € 3900 per persoon en een mini suite vanaf € 4199 per persoon. De host aan boord vertelde ons dat de Presidential Family Suite gemiddeld £ 16.000 per week kost. Snel omgerekend is zo’n € 20,484 per week.

Een van de 2-4 persoonskamers, deze heeft een badkamer met douche en wc ensuite

Een rekenvoorbeeld
En nu komt het. Dit is de basis prijs voor deze suite, inclusief gast 1 en 2. Om deze suite te kunnen boeken, hanteert de rederij een minimale groepssamenstelling van 8 personen. In dat geval betalend de 3e t/m de 8e persoon zo’n € 1000 per persoon voor een week! Samen komt dat op € 20.484 + € 6.000 = € 26.484. Als je samen met 12 gasten samen reist, komt dit op zo’n € 32.484 en dat is gemiddeld € 2.540 per persoon. De alcoholische drankjes, de (verplichte) fooien en wifi (één apparaat per gast) zijn ook bij deze prijs inbegrepen. Zo wordt all-inclusive, echt all-inclusive aan boord.
Dit is alleen een snel rekenvoorbeeld. Als je precies wilt weten wat de Presidential Family Suite op jouw gewenste afvaart kost, adviseer ik je om zelf contact met AMCA op te nemen.
Bij thuiskomst waren onze vrienden in alle staten toen we dit rekenvoorbeeld op tafel legden. We praten nu over een serieus spaarplan om deze droom uit te laten komen.

Wilma inspecteert de Presidential Family Suite op de Harmony of the Seas

PS
op de volgende Royal Caribbean schepen is een Presidential Family Suite aanwezig: Allure of the Seas, Oasis of the Seas, Harmony of the Seas, Anthem of the Seas en Ovation of the Seas. Per schip is er maar één Presidential Family Suite.


© tekst, video en foto’s Wilma Lankhorst

Overzicht indeling Presidental Family Suite op Harmony of the Seas

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.