Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Smart connect op Anthem of the Seas

Ook de Anthem of the Seas krijgt straks een North Star

Smart cruising is alleen mogelijk op een heel slim schip. Bijvoorbeeld op de Quantum of the Seas en straks ook op haar zusje de Anthem of the Seas. Je vraagt je vast af waarom deze twee schepen slimmer zijn dan alle andere cruiseschepen ter wereld? Het antwoord is simpel: zij hebben een eigen satelliet. Je kunt allerlei leuke technische vernieuwingen en gadgets bedenken, maar als er geen goede verbinding is met een server, halen al je innovaties niets uit. Royal Caribbean International kan een snelle en veilige verbindingen alleen maar garanderen door een eigen satelliet te lanceren. En dat is precies wat ze hebben gedaan bij de start van de Quantum of the Seas. En haar zusje plukt daar straks ook de vruchten van. Dus pak in je iPad, tablet, iPhone of smartphone, go online via Royal Wifi & stay online!

Via een eigen satelliet kun je slimmer cruisen op de Quantum Class schepen

Smart connect 24/7
De rederij zoekt altijd de beste partners uit als het gaat om samenwerking. In dit geval was O3B Networks de droompartij om het idee van ‘smart connect’ en ‘smart cruising’ tot in details te kunnen uitvoeren. Op zee kunnen ze hierdoor de super snelheid van glasvezel aanbieden. En dat is natuurlijk fantastisch als je je Social Media kanalen tijdens je zeevakantie optimaal in de lucht wilt houden. In principe maakt het niet uit welke online apparatuur je mee neemt op vakantie. Zowel met Apple als Android apparatuur kun je online. Mijn ervaring op de Quantum of the Seas was dat Apple sneller werkte en minder storing gaf. Dus als je kunt kiezen, doe er dan je voordeel mee!

Ook in je eigen hut kun je online blijven

Social Media 24/7
Door de samenwerking met O3B Networks kun je nu overal aan boord je bestanden bijwerken voor
je Facebook- en/of Instagram accounts. Twitter er vrolijk op los om je volgers te laten zien wat je allemaal mee maakt aan boord en op de vele bestemmingen. Je kunt familie en vrienden ook persoonlijk spreken en zien via Google Hang Out, Facetime of Skype. En als dat nog niet genoeg is, kun je ook films, games en muziek streamen via je persoonlijke account bij DIRECTV, Netflix of Hulu. Vergeet ondertussen niet dat je op het slimste cruiseschip ter wereld bent en dat er aan boord veel te zien is en te beleven…

Vergeet ondertussen niet dat er allerlei leuke attracties aan boord zijn

Denk er aan om af en toe off line te gaan.
Schip en bemanning hebben zoveel te bieden, het zou jammer zijn als je dat thuis alleen maar op een video ziet ;-) 

Of verwen je lief met een heerlijk glas bubbels op je balkon.

Werken kan af en ook een uurtje op je eigen balkon

Zakelijke mogelijkheden
Als je partner het argument gebruikt dat hij/zij niet op vakantie kan omdat hij onmisbaar is op de zaak, vertel hem/haar dan dat ze op de Quantum en de Anthem of the Seas gewoon lekker door kan werken. Dagelijks voor het ontbijt even de mail bijwerken, aan het einde van de middag even skypen om persoonlijk bij te praten en via de Cloud heb je 24/7 de beschikking over alle benodigde documenten. Vanuit je hut of suite kun je zelfs een video conference hosten. Op deze manier is vakantie heel slim te combineren met werk. Je collega’s hoeven niet eens te merken dat je weg bent. Als je thuisfront maar het gevoel heeft dat je bij hen bent, zodat je samen kunt genieten. 

Online game in SeaPlex

Wereldwijd spelen
In SeaPlex op dek 15 bevindt zich een van de vier SeaPods aan boord. Met de speciale bandbreedte in combinatie met de supersnelle verbindingen wordt SeaPlex een soort ‘live global game suite’. Daag andere Xbox Live spelers uit op andere Royal Caribbean schepen die voorzien zijn van een O3B netwerk, of maak contact met je speelmaatjes elders op de planeet. Who wants to play a game?

De botsauto's zijn wel gratis, net als de North Star en iFly!!

Gratis Wifi?
Je zult je nu vast wel afvragen of Wifi aan boord van de Quantum en/of Anthem of the Seas nu gratis is?. Dat is helaas niet het geval. Je kunt in je hut via het online systeem zien wat de kosten per afvaart zijn voor de Royal Wifi. Als je een Royal Wifi-verbinding wilt, zijn er geen beperkingen meer qua uren dat je online gaat.

Extra voor de bemanning
Naast al deze extra’s voor de gasten is er ook gedacht aan de medewerkers. Iedereen die op Quantum en straks ook op de Anthem of the Seas werkt, heeft nu een eigen werk iPad. Hiermee kunnen Royal-medewerkers vaker en sneller contact maken met hun familie en vrienden die ze vaak lange tijd niet zien en spreken. Nu kunnen ook zij dagelijks even gedag zeggen tegen hun geliefden en dat maakt het werken nog leuker. Zo bieden de technische vernieuwingen meer vakantietijd voor de gasten en meer ‘quality time’ voor de bemanning met hun families. Een slimme ontwikkeling waar we allemaal veel plezier van hebben. Enjoy smart cruising!

© tekst Wilma Lankhorst

 

True love in een glas ...Ware liefde!

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.