Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Smart experiences op Quantum of the Seas

Quantum of the Seas een vakantie vol WOW-momenten © foto WL

Bij alles wat je in de afgelopen weken hebt gelezen over ‘smart cruising’ draait het uiteindelijk om één ding: dat je een onvergetelijke vakantie beleeft aan boord van de Quantum of Anthem of the Seas. Toen ik in oktober vorig jaar kennis maakte met de Quantum of the Seas heb ik mijn ogen uit gekeken. Ik heb in de afgelopen twintig jaar op heel wat schepen gevaren, maar zo smart had ik het tot nu toe nog niet gezien. Het is natuurlijk prachtig dat je 24/7 online kunt zijn en alles met je familie en vrienden kunt delen. Wat ik nog leuker vind, is dat het schip je zoveel te bieden heeft, dat je de knop gerust op offline kunt zetten. Ga eens heerlijk over de dekken slenteren en laat je verrassen door de Bionic Bar, lounge Two70 en slimme kunst. Ben je er klaar voor om offline te gaan en de WOW-factor zijn werk te laten doen?

Mixologie in Bionic Bar

Bionic Bar
Op dek 5 is het een drukte van jewelste. De eerste varende robotbar ter wereld laat zijn kunsten zien. Je zou kunnen zeggen dat de kunst van het mixen (mixologie) en technologie hier samenkomt. Twee indrukwekkende robotarmen combineren de ingrediënten die jij kiest tot een unieke cocktail. High tech music komt uit de speakers om de robots als het ware een extra stimulans te geven. De meest bijzondere kleurencombinaties worden in glazen gegoten en gniffelend pakken de gasten hun eigen bedachte creatie aan. Na een inspirerend uurtje loop ik verder naar de boeg van dek 5 want er staat een show gepland in theater Two70.

Two70 blijft je verrassen

Een lounge voor dag- en nacht
Overal zie ik zitjes aan boord, stoelen in allerlei maten, vormen en kleuren. Lounge Two70 is na lang wikken en wegen mijn ‘place to be’ geworden op de Quantum. Ik vind het altijd fijn om uitzicht te hebben op het water en te zien waarheen we varen. In lounge Two70 kan ik steeds weer kiezen uit allerlei leuke hoekjes om mezelf even terug te trekken. Er hangt zelfs een schommel waarin je weer helemaal zo vrij als een kind kunt voelen. Overdag een heerlijke loungebar waar lekker Italiaanse koffie wordt geserveerd. En als je ‘s avonds na het diner terug komt, is Two70opeens een theater, muziekstudio of nachtclub afhankelijk van het programma aanbod. De computergestuurde beelden op de tweeverdieping hoge schermen plaatsen je steeds in een ander decor. Zo waan je je in Parijs, even later dans je vrolijk tussen de tapdansers of flaneer je op het achterdek in de sterrennacht.

Crossing een bijzonder kunstwerk van 210 vlinders met video-animaties

Varend museum met Smart Art
Naast een enorme cruise fan, houd ik van musea en kunsttentoonstellingen. Op Quantum of the Seas heb ik twee voor de prijs van een. Ik breng mij vakantie door op een varend museum. De collectie hier bestaat vooral uit moderne kunst van Amerikaanse artiesten. In totaal zijn er meer dan 3000 kunstobjecten aan boord. De meerderheid is te zien in openbare ruimtes, een beperkte deel is exclusief voor gasten in suites. Naast prachtige schilderijen en beeldbouwwerken, zie je hier ook allerlei nieuwe uitingen van kunst zoals interactieve kunst en videokunst. De grootste blikvanger op Quantum of the Seas is de rosé beer op dek 15 bij de klimwand. Kunstenaar Lawrence Argent gaf dit werk de naam ‘from afar’. Mijn favoriete kunstwerk is ‘Crossing’. Dit werk is verdeeld over verschillende dekken en bestaat uit maar liefst 210 vlinders, deels in combinatie met videokunst. Ook verrassend is de gele auto op dek 4 achter de Ierse pub.

Alice in Wonderland serveert Smart Food © foto WL

Als Smart food optie kies ik vanavond voor Alice in Wonderland. Hier laat ik me graag verrassen door culinaire kunst op mijn bordje.

© tekst Wilma Lankhorst
© foto’s Nico de Boer

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.