Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Wat is 'Dynamic Dining' ?

Wat is Dynamic Dining?

Nieuw aan boord van de Quantum of the Seas is het concept ‘Dynamic Dining’. Wat is dynamisch dineren zult u zich afvragen? U hoeft op Quantum niet meer te kiezen voor een eerste of tweede zitting voor het avondeten. Er is zelfs geen groot restaurant meer waar de helft van de passagiers vroeg en de andere helft laat eet. De grote eetzaal is vervangen door vier kleinere restaurants en u kunt iedere avond kiezen waar, wanneer en met wie u gaat eten. Net als bij een eetgelegenheid op de wal, kan het zijn dat het restaurant van uw keuze vol zit. U heeft dan twee opties eventueel iets later aan tafel gaan of het bij een ander eetgelegenheid aan boord proberen. Wie slim is, boekt vóór zijn vertrek al zijn wenslijstje. Dat kan, net als inchecken nu allemaal online. En daarmee krijgt u uw eerste vakantiedag terug. Ik heb een kijkje genomen en alvast wat menu’s geproefd. Gaat u mee op culinaire verkenning?

Restaurant Silk

Wat staat er op de menukaart?
De vier restaurants hebben elk een eigen sfeer en specifieke keuken. Op de Quantum of the Seas heeft u de volgende keuzes: American Icon Grill, Chic, Silk en The Grande. Wie een suite heeft geboekt, krijgt nog een vijfde keuze en dat is de Coastal Kitchen. Alle maaltijden in deze eetzalen zijn inclusief, net zoals u gewend bent op een andere cruisevakantie. Het leuke is dat u nu meer keuze en meer vrijheid heeft. U bepaalt nu zelf waar, wanneer en eventueel met wie u gaat eten.

American Icon Grill (dek 3)
De inrichting van deze eetruimte is gezellig Amerikaans. Op een wand zie ik een verlichtingspaneel dat bestaat uit allemaal koplampen van auto’s en motoren. Er hangen landkaarten die van nummerplaten zijn gemaakt. Tussen groepjes tafels zijn wanden van fotolamellen gemonteerd waarop inspirerende Amerikaanse landschappen staan. De sfeer is informeel, de ober komt naar ons toe en reikt de menukaart aan. Nieuw is dat hij de bestelling opneemt via zijn iPad. Hierdoor hoeven ze minder te lopen en zijn de obers veel meer in het restaurant aanwezig. Mijn keuze voor vanavond is ‘roast beef’ met heerlijke aardappelpuree en groenten. Als nagerecht kies ik voor ‘home made appel pie’ (mama’s appeltaart) met koffie. Ik sla het voorgerecht over omdat ik op tijd wil zijn voor de show in Two-70 op dek 5.

Heerlijke 'roast beef' in American Icon Grill
Vandaag is rood, restaurant Silk

Silk (dek 4)
Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken dan moet je bij Silk zijn. Bij de inrichting ligt het accent (zwaar) op de kleur rood. Ik verwacht ieder moment dat Marco Borsato’s lied ‘Vandaag is rood’ door de speakers galmt. Op de kaart staat een mix van Aziatische menu’s van Japans tot Chinees van Thais tot Koreaans. Je mond maakt hier een verkenningsreis door het Verre Oosten. De sfeer is ook hier informeel en gezellig. Ik zie goudkleurige wuivende hondjes, Boeddha beelden, kaarsjes en ik ruik licht wat wierook. Met een glimlach om mijn mond en een ‘fortune cookie’ (gelukskoekje) in mijn hand verlaat ik Silk.

Chic - gedekte tafel tegen goudkleurig muur


Chic (dek 3)
Wow, de entree van dit restaurant is helemaal te gek, goudkleurig. Dat ziet er chic uit. Binnen is het licht en het blijkt informeler dan ik had verwacht. Hier worden allerlei nieuwe kooktrends op de voet gevolgd. Zo eet je groenten van het seizoen en kun je aan de menukaart zien, in welk deel van de wereld je vaart. Ondanks de naam is dit een informeel restaurant waar je niet met een jasje en dasje een tafel gaat. De sfeer is relaxt en dat bevalt me prima.

Dineren op niveau in The Grande

The Grande (dek 4)
Hier staan de Europese klassiekers op de kaart. De menukaart en de sfeer in dit restaurant gaan terug naar de begin jaren van de luxe cruisevakanties. De inrichting is klassiek en donker. Hier is het kleding advies, iedere avond formeel: jasje dasje en voor de dames een feestelijke creatie. Rijen zilverbestek liggen naast mijn bord en prachtige kristallen glazen staan fonkelend te wachten op een heerlijke wijn. Wie tijdens zijn vakantie iedere avond chique wil eten en zijn smoking of donkere kostuum eens goed wil uitproberen, is in The Grande aan het juiste adres. Hier bestel ik ‘bisque’ van kreeft, een heerlijke carpaccio en als hoofdgerecht een biefstuk. Vooruit dan ook maar een toetje, we hebben de tijd: cheese cake met witte chocolade en koffie toe.

 

Carpaccio, een van de klassieke voorgerechten in The Grande

Coastal Kitchen (dek 14)
Als je een suite hebt geboekt, mag je naast de vier genoemde eetopties ook nog kiezen uit een vijfde, exclusief restaurant voor suite gasten de ‘Coastal Kitchen’ op dek 14 naast de Windjammer. Op de kaart staan ‘fusion’ gerechten. Het beste van de keukens uit het Middellandse Zeegebied wordt gecombineerd met de rijke ingrediënten van het boerenland in de Amerikaanse Staat Californië. Door de hoge ligging van deze eetzaal, kun je naar buiten kijken terwijl je geniet van de gerechten en het samen zijn met je tafelgenoten. Ik zie relatief veel lange tafels waardoor je kunt aanschuiven bij andere suite gasten. Als je liever met je lief privé dineert of met een stel vrienden, boek dan een tafel voor vier.

Hoe gaat dat nu met de fooi?
Met al deze extra opties, heb je dus niet meer dagelijks contact met je ‘privé ober en sommelier’. Iedere dag staan er andere bemanningsleden klaar om u te begeleiden op uw culinaire avontuur. Na wat ik heb gezien en geproefd, vind ik dit een aantrekkelijke extra optie voor een cruisevakantie op de Quantum of the Seas (en straks haar zusje de Anthem of the Seas). Ik was alleen wel benieuwd hoe dat nu gaart met de verdeling van de fooi, die ik bij boeking al heb Voldaan. Gaf je voorheen zelf een enveloppe aan je ‘eigen ober’, nu zorgt de rederij voor de verdeling en uitbetaling van de fooien aan de medewerkers. Je kunt zelf altijd nog een extra attentie achter laten als je een fles wijn, of speciale koffie hebt besteld.

 

Coastal Kitchen op dek 14, Dynamic Dining alleen voor suite gasten

Achttien restaurants
Ja je leest het goed. Naast de vijf hierboven beschreven restaurants heeft de Quantum of the Seas nog 13 andere keuzemogelijkheden. In totaal zijn er maar liefst 18 restaurants aan boord. Een deel is gratis voor een ander deel betaal je een toeslag zoals bij Chops Grill, Jamie at Sea, Wonderland, Izumi, Devinly Decadence en in de Ierse Pub van Michael. Natuurlijk kun je nog steeds naar je favoriete, informele Johnny Rockets, het buffet in de Windjammer of de Doghouse. Over al deze lekkere extra’s meer in een volgend bericht. Voor nu smakelijk eten en tot later.

In deze video kun je alvast wat sfeer proeven. Via de eigen iPad kun je aan boord verbinding maken met iQ en zo via Wi-Fi de cloud in.

Tekst Wilma Lankhorst, foto's Nico de Boer en Wilma Lankhorst

 

Wat een keuzes, even time out bij Jamies.

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.