Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Zalig Zorgeloze Zeedag

Zalig Zorgeloze Zeedag
Zeedagen, oftewel de hele dag varen zonder een bestemming aan te doen, zijn heerlijk, Een zeedag is namelijk ideaal om uit te rusten, dat prachtige schip eens op je gemak te verkennen of om aan een van de vele activiteiten deel te nemen.

Er is aan boord zoveel te doen, dat het nog een hele klus wordt om daaruit een keuze te maken. Zo zijn er wedstrijdjes (wie kan het beste plat op het water vallen, wie is de meest sexy man), sportactiviteiten (klimmen op de klimmuur, hardlopen, basketballen, waveboarden, waterspellen en zelfs schaatsen!), disco ('s avonds laat aan dek onder de sterren of binnen), quizzen (o.a. de hilarische "Love and Marriage" quiz waarin koppels vragen over elkaar moeten beantwoorden) en (theater)shows.

Maar er zijn ook kunstveilingen aan boord, wijnproeverijen, yogalessen en zo meer. Soms kun je zelfs een kijkje nemen achter de schermen van de enorme bedrijvigheid van het schip. Dus als je geïnteresseerd bent om te zien hoe er bijvoorbeeld voor duizenden mensen aan boord wordt gekookt, is dit wel iets voor jou.

Verder kun je naar de kapper, de spa (waar je tegen betaling allerlei beautybehandelingen kunt laten doen alsmede ontspannende massages), de fitnessruimte, het casino, het reisbureau om je volgende cruise alvast te boeken, de diverse winkels in de winkelstraat om lekker te shoppen of op je heerlijk luie bedje aan dek he-le-maal niks doen.

Alles mag, niks hoeft. En hoewel er inderdaad duizenden mensen aan boord zijn van zo'n enorm cruiseschip, zijn er zowel binnen als buiten altijd de nodige ruimtes waar het een stuk rustiger is. Bijvoorbeeld in de bibliotheek of de gamesroom, waar ouderwetse bordspellen kunnen worden gespeeld. Of op stillere plekken aan dek, waar je lekker wat intiemer met zijn tweetjes kunt zitten. Ook is er een apart zwembadgedeelte, waar het rustiger is en geen (kleine) kinderen worden toegelaten.

Alle activiteiten staan overigens per dag chronologisch opgesomd in je Cruise Compass, het dagelijkse krantje dat je iedere avond in je hut ontvangt. Of je kunt dit bekijken op interactieve borden die her en der op het schip te vinden zijn.

Op zo’n zeedag kun je natuurlijk ook maximaal profiteren van al het heerlijke eten en drinken aan boord. Want er is ongelofelijk veel keus en het is allemaal even lekker. In de enorme eetzaal kunnen drie etages tegelijkertijd dineren. En dat in twee verschillende rondes!

Voor de lunch heb je diverse mogelijkheden. Je kunt dan naar de Self Service waar uitstekende en afwisselende maaltijden worden geserveerd.

Zo is er de ene dag een Indiaas buffet en de andere dag Italiaans of Mexicaans. Het is altijd lekker en heel goed verzorgd. Als je niet naar de Self Service wilt, kun je bijvoorbeeld een echte Amerikaanse hamburger gaan eten bij Johnny Rockets, een typsich Amerikaanse diner waar je je even in de jaren vijftig waant. Of je kunt naar een van de aan boord zijnde à la carte restaurants (Italiaans of Japans, bijvoorbeeld). Wel van te voren reserveren! (Johnny Rockets of een à la carte restaurant is niet inbegrepen in de cruiseprijs). Leuk als je intiem wilt dineren of als je eens wat anders wilt.

Kortom, een zeedag is zo gek nog niet!

© Pascale Bruinen

 

Pascale Bruinen

Pascale Bruinen (11 februari 1964) is al ruim zestien jaar officier van justitie. Ze werkt thans bij Parket Limburg. Voorheen heeft ze zeven jaar gewerkt als advocaat.

Daarnaast is ze ook freelance columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, blogt ze regelmatig op haar twee eigen sites, www.coolcolumns.com en  www.cruisecraver.com en heeft ze artikelen gepubliceerd in Fabulous Mama Magazine.

Begin 2015 komt haar eerste boek uit bij uitgeverij De Fontein, getiteld “Mijn eerste lijk is gelukkig vers”. Hierin beschrijft ze haar belevenissen als vrouwelijke officier van justitie.

Pascale woont samen en heeft een zoon van 20 en een dochter van 18.