Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Zeedag zonder zorgen

De eerste dag van een cruise is meestal een zeedag. Zo ook op deze reis van Barcelona naar Malaga. Een zeedag is een uitgelezen kans om het schip te verkennen. In de Cruise Kompas staan allerlei tips voor een zeedag. Mijn keuze voor vandaag is het ontdekken van ‘Vitality at Sea’ of te wel een gezonde dag op zee. Ik ga op zoek naar de spa en fitness. Ga je mee? 

 

Hoe vind ik de weg?

Hoe vind ik op een passagiersschip met 16 passagiersdekken en maar liefst 24 passagiersliften eenvoudig de weg naar ‘Vitality at Sea’ en het Fitness centrum? In het papieren Cruise Kompas dat iedere avond in de hut wordt bezorgd, staan de faciliteiten aan boord gekoppeld aan het dek. Daarnaast kan ik het aan de bemanning vragen, maar aan boord van de Oasis is er nog een derde systeem en dat is de ‘way finder’.  Een digitaal programma dat je bij iedere lift kunt vinden. Hierop geef je de naam in van de keuze, in mijn geval ‘Vitality at Sea’ en daarna geeft het systeem aan waar je moet zijn. Zowel het dek als de locatie op dat dek. Julie legt het in deze video uit. Je kunt dit systeem ook gebruiken om de korte route naar je hut te vinden.

Tanden bleken…

Na een warm welkom bij de receptie van ‘Vitality at Sea’ krijg ik een zeer uitgebreide lijst met daarop vele verwen opties. Naast allerlei massages en gezichtbehandelingen, is er de keuze uit de bekende pedicure- en manicureverzorging. In de kapsalon kun je je haar de laatste coupe laten knippen, er worden botox-behandelingen aangeboden en wie zijn tanden niet wit genoeg vindt, kan ze al varend laten bleken. 

Kapitein William Wright vertelt er over op zijn Captain’s Log

Ik ga eerst naar een yogaklas, daarna lekker een sapje drinken in het ‘Vitality Café’ en verwen mezelf daarna met een rugmassage. 

In mijn binnenste buitenhut met balkon en uitzicht op Central Park ligt een mooi boek op te wachten. Zo kom ik mijn eerste dag op zee prima door. 

Morgen naar Malaga!

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.