Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Zoek de Caraïbische zon op

Swingende opening Vakantiebeurs door dansers uit Curacao

Op de Vakantiebeurs is veel belangstelling voor het Caribische gebied. Ik werd hier helemaal vrolijk van de muziek van steel bands en de dansende mensen. Hoe fijn is het om de zon op te zoeken als hier de regen tegen de ramen striemt en je elke dag een paraplu verknalt in windkracht 7?
In het azuur blauwe water van de Caribbean liggen talrijke eilanden waar het nu extra goed toeven is. Verschillende Royal Caribbean schepen bieden meerdaagse vaarschema’s aan onder de zon. Je vaart of oostelijk of westelijk en wie meer tijd heeft kan deze twee vaarschema’s combineren tot een lange zonovergoten zeevakantie.

Tenderen op St. Maarten

Oost Caribbean
Over het algemeen kun je zeggen dat Oost Caribbean populair is bij watersporters. Hier kun je zwemmen, snorkelen, duiken, koraalverkenningstochten maken, vissen of kajakken. Als je dit niet spannend genoeg vindt, boek dan een begeleide wandeling onder water. Liefhebbers van zeedieren kunnen kennismaken met zeeleeuwen, schildpadden of dolfijnen. Op en rond de Bahama’s en St. Thomas zijn de ontmoetingen met deze dieren erg populair.
Een andere favoriete bezigheid in dit deel van de Caribbean is belastingvrij winkelen. Zeg St. Maarten en je ziet overal 'shop-a-holics'. Maar St. Maarten is meer dan een winkelstraat. Dit eiland biedt twee culturen in één cruisestop. Naast de Nederlandse cultuur vind je hier volop Franse flair.
Als je de oostelijke route kiest met de Oasis of haar zusjes de Allure of of the Seas kom je op: de Bahama’s, St. Thomas, en St. Maarten.

Stranddag in Playa del Carmen

West Caribbean
Wanneer je kiest voor de westelijke route, mag je meer ontspanning verwachten tijdens de reis. Relaxen in combinatie met een vleugje cultuur. De eilanden die de Royal Caribbean schepen in dit deel aan doen, bieden volop zandstranden om heerlijk te ‘chillen’. Zo is Labadee het privé eiland van de rederij. Op dit tropische eilanden vind je heerlijke stranden omzoomd door schaduwrijke palmen. In een luie strandstoel genieten van de branding en een cocktail. Op Jamaica klinken de vrolijke klanken van de reggaemuziek. Op Cozumel pak ik altijd de graag veerboot naar Playa del Carmen. Daar heb ik een fijn strand ontdekt om te zonnen en ’s middags ‘ceviche’ te eten.

Kies je voor de westelijke route dan koersen de schepen o.a. naar Haïti, Jamaica en het Mexicaanse Cozumel.

Dansles aan boord

Volop keuze & korting
Wie in februari of maart nog naar de zon wil, kan op 23 februari 5 nachten mee varen aan boord van de Liberty of the Seas naar o.a. Labadee en Jamaica of 8 nachten met de Independence of the Seas, vertrek 28 februari waarbij je o.a. St. Kitts, St. Maarten en San Juan aan doet.
Op 1 maart vertrekt de Freedom of the Seas voor 7 nachten in westelijke richting en op 22 maart koerst de Allure of the Seas vanaf Fort Lauderdale voor 7 nachten naar het oostelijke deel van de Caribsiche eilandenrijk.
Wie vóór 31 januari 2015 een reis boekt én bevestigt in een buiten hut (of hogere categorie) aan boord van een van de Royal Caribbean schepen*, krijgt voor de tweede gast in dezelfde hut 50% korting. Voor aan boord komt daar nog een extra ‘on board credit’ bij. De hoogte van dit krediet is afhankelijk van de geboekte hut categorie. Kijk hier voor alle details.

* Deze kortingsacties gelden helaas niet voor de Anthem of the Seas, Quantum of the Seas en afvaarten vanuit China.

©foto's Wilma Lankhorst

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.