Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

overlay
  • RC

Zoveel schepen zoveel keus, voor ieder wat wils!

Het besluit om te gaan cruisen is makkelijker genomen dan de keuzes die je daarna moet maken. Waar wil ik gaan cruisen? Met welke rederij? In welke hut ga ik verblijven en op welk schip? 
Pfff ga er maar aan staan.

Royal Caribbean is een rederij waar voor iedereen een passend schip te vinden is. Van het grootste schip ter wereld tot kleine schepen die toch vele mogelijkheden hebben.

Laten we de klasses eens bekijken…

De Oasis Klasse:
Bijna iedereen kent de Oasis Klasse schepen. Zeker sinds de Oasis of the Seas in oktober 2014 Rotterdam heeft bezocht. Op het moment dat je aan boord stapt, val je van de ene in de andere verbazing. Het schip is verdeeld in zeven gebieden met ieder een eigen sfeer. Je hebt bijvoorbeeld de Boardwalk waar de sfeer van een boulevard gecreëerd is en waar een echte draaimolen staat. 
Dan is er Central Park, een kleine kopie van het park in New York met echte bomen, planten en bankjes om te relaxen. Een park op zee geeft een heel bijzonder gevoel. Daarnaast is er aan boord van alles te doen voor groot en klein. Als voorbeeld: Surfen op de Flowrider, over de Boardwalk “vliegen” met de zipline, een minigolfbaan, een ijsbaan, Broadway musicals in het theater, intieme comedyclubs en prachtige restaurants. Omdat er veel mensen op dit schip kunnen verblijven is het vooroordeel al snel dat het heel druk is aan boord. 
Maar de logistiek is goed opgezet en dat maakt dat het niet overvol voelt. Een ideale keuze voor een gezinsvakantie in de Caribbean of in de zomermaanden in Europa. Mei 2016 komt het nieuwste schip in deze klasse uit; de Harmony of the Seas, er worden 08-daagse cruises vanuit Barcelona en Rome aangeboden.

De Quantum Klasse:
Deze klasse is de nieuwste klasse van Royal Caribbean. De sfeer heeft veel weg van de Celebrity Solstice Klasse. Het zijn zeer elegante schepen met heel veel innovatieve aspecten. Naast de Seapass ontvang je als gast een Royal armband waarmee je aan boord je reserveringen voor shows en restaurants kunt beheren. Daarnaast kan je bij de Bionic bar je drankje bestellen met deze armband waarna de robot gaat mixen en shaken. Naast het theater is er de Two70 lounge die overdag heerlijk rustgevend is maar ’s avonds de locatie is voor een wervelende show. Het solarium is prachtig gemaakt, en er is zelfs een botsautobaan die kan veranderen in een basketbalveld. Er zijn spelcomputers voor de kinderen en …… je kan SKYDIVEN.

Deze schepen zijn een uitstekende keuze voor een gezinsvakantie omdat er van alles te doen is. Volgend jaar komt het nieuwste schip in deze klasse in de vaart: The Ovation of the Seas. De eerste afvaarten zullen vanuit Europa vertrekken, een mooie kans om deze klasse te ontdekken.

De Freedom Klasse: 
Deze schepen zijn ontworpen na de Voyager Klasse. Ze zijn groter dan de Voyager Klasse  (circa 3600 gasten) maar wijken hier niet veel van af. De verschillen zijn dat de Freedom klasse een grotere Royal Promenade heeft. Er is een Flowrider aanwezig (Hier kun je surfen) Een goede tip als je wilt surfen doe dit dan op de dag van inscheping, de meeste gasten zijn dan het schip aan het verkennen en zijn er nagenoeg geen rijen. Er zijn whirlpools die uit het schip steken. Voor de kinderen is er een H2O zone waar ze heerlijk kunnen spelen in een zwembad met water spuitende ornamenten. Deze schepen varen op heel veel plekken in de wereld en zijn een goede keuze om een groot schip te proberen.

Freedom of the Seas

De Voyager Klasse:
Toen deze schepen in de vaart kwamen (1999 – 2004) waren ze zeer revolutionair. Er is een Royal Promenade een heuse winkelstraat met barretjes met terrasjes en winkels. Hier zijn ook parades gedurende de cruise. Het waren de eerste schepen met een ijsbaan aan boord. Hier kun je zelf schaatsen (schaatsen zijn te leen aan boord) en er worden prachtige ijsshows gegeven. Alles wat je toen kon bedenken is aan boord aanwezig. Het zijn populaire schepen voor een heerlijke relaxvakantie. Ze varen op veel plekken in de wereld zodat er qua bestemming voor ieder wat wils is.

De Radiance Klasse:
Wanneer je aan boord stapt van deze schepen stap je binnen in een overweldigend atrium. Je kijkt helemaal naar het hoogste dek van dit schip. In dit atrium vinden veel activiteiten plaats gedurende de dag en avond. De schepen kenmerken zich door het gebruik van heel veel glas. 
Bijna overal waar je loopt kan je naar buiten kijken, wat een echt cruise gevoel geeft. Het zijn mooie elegante schepen. De solariums van deze schepen hebben allemaal een eigen thema en geeft je een subtropisch gevoel. Over het algemeen is het solarium adult only. Op cruises in koudere gebieden is het solarium gedurende een gedeelte van de dag ook geopend voor kinderen onder begeleiding van een volwassene. Deze schepen hebben ook pooltafels! Deze pooltafels houden zich in balans zodat je een potje kunt poolen ook al gaat het schip heen en weer. De schepen zijn middel groot (circa 2100 passagiers) en varen op bijna elke plek van de wereld. Ze hebben iets minder mogelijkheden voor kinderen (maar natuurlijk wel een kidsclub) en daarom zie je ook vaak wat minder kinderen aan boord. Deze schepen zijn een goede keuze als je graag met een intiemer schip gaat cruisen.

De Vision Klasse:
Dit is een klasse met wat kleinere schepen, maar die toch heel veel te bieden hebben. Er is een solarium en er zijn veel barretjes en lounges. Deze schepen varen werkelijk op alle plekken ter wereld. Het zijn intiemere schepen waar je snel door het personeel herkend word. Ze zijn allemaal de laatste jaren voorzien van upgrades zoals meer keuzes in restaurants. De sfeer is gemoedelijk. Leuk om te weten is dat de Enchantment of the Seas (Een van de schepen in deze klasse) een aantal jaar geleden in Rotterdam door de helft is gegaan en er een heel stuk tussen is gezet zodat het schip groter werd. Hierdoor wijkt dit schip af van de andere in deze klasse. Hier kun je bugeejumpen op trampolines. Het zijn prettige schepen die voor een ieder wat te bieden hebben.

Majesty Klasse:
Deze klasse bestaat uit nog maar 1 schip. De Majesty of the Seas.
Dit schip vaart alleen 3 en 4 nachten cruises vanuit Florida naar de Bahama’s. Er kunnen maximaal 2800 passagiers aan boord.
Het schip heeft een vriendelijke atmosfeer, wanneer je aan boord gaat, voelt het als thuiskomen. Dit schip heeft geen balkonhutten, wel zijn er suites en die hebben een balkon. Dit schip is bijzonder geschikt voor mensen die cruisen willen uitproberen, een fijne sfeer in combinatie met een kort verblijf aan boord. Tijdens de cruise bezoek je Coco Cay, een prachtige tropische bestemming in de Bahama’s.

Al met al merk je dat Royal Caribbean een heleboel mogelijkheden biedt. Welke klasse het beste bij jou past is niet te zeggen, dat is heel persoonlijk. Iedereen heeft zo zijn/haar favoriete klasse. Persoonlijk vind ik elke klasse wat hebben en heb ik dus ook geen grote voorkeur. Hier ben ik wel pas achter gekomen nadat ik alle klasses had geprobeerd. 

Dus misschien is dat wel het beste advies wat ik kan geven:
Probeer alle klasse uit en bepaal daarna je voorkeur.

Delen op social media

Helga Verheij

Ik ben Helga Verheij. In het dagelijkse leven ben ik persoonlijk begeleidster van een groep bewoners die een verstandelijke handicap hebben.

In mijn vrije tijd ben ik een echte cruise fanaat. In december 2004 maakten mijn man en ik onze eerste cruise op de Serenade of the Seas vanuit San Juan. Wat een belevenis was dat! De eerste keer op een cruiseschip is echt een overdonderende ervaring. Veel cruises volgde na Serenade of the Seas; van de middellandse zee tot de Noorse fjorden en van de Caribbean tot aan Alaska.  Allemaal geweldige ervaringen. We hebben meerdere rederijen uitgeprobeerd, maar onze voorkeur blijft bij Royal Caribbean. We hebben nu bijna alle schepen gehad. Elk schip en elke klasse heeft haar eigen unieke ervaring. De kleine schepen geven het gevoel van intimiteit en gezelligheid. De grote schepen geven enorm veel keuze mogelijkheden en vertier. Voor elke klasse valt wat te zeggen en zo heeft iedereen gelukkig zijn of haar eigen voorkeur.

Wat ons zo trekt in het cruisen is dat je op een zeer comfortabele manier de wereld kan ontdekken en veel plekken in 1 vakantie kan zien. Verder wordt je natuurlijk uitermate verwend met het lekkere eten en de service. Voor een ieder die nog twijfelt: Probeer het gewoon eens en wie weet komen we je tegen op 1 van de prachtige schepen van Royal Caribbean.