Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

Help, ik heb een voedselallergie!

Culinair genieten is één van de populairste activiteiten tijdens een vakantie. Cruiseschepen staan alom bekend om hun ruime aanbod aan maaltijden. De laatste jaren is de culinaire verscheidenheid aan boord alleen maar toegenomen. Wat ook stijgt is het aantal gasten met een allergie voor bepaalde etenswaren of ingrediënten. Hoe ga je daarmee om aan boord? Ik ging voor je op onderzoek uit aan boord van de Harmony of the Seas.

Lees verder
Samen met vrienden of familie op cruise

Samen met vrienden of familie op cruise

Samen met vrienden of familie op cruise

Herken jij dit? Wanneer je over je cruise-vakantie praat met familie en vrienden dat zij spontaan roepen: Dat wil ik ook! Dit gevoel kwam boven toen we de Presidential Family Suite bekeken aan boord van de Harmony of the Seas. Een prachtige suite waarvan je in eerste instantie denkt: dat kan ik nooit betalen. Totdat je beseft wanneer je samen met vrienden of familie deze suite boekt, je opeens een relatief goedkope vakantie hebt met ongekende luxe. Van een privé balkon van ruim 44 m², gratis wifi en drankjes tot een ‘personal assistant’ die alles voor je regelt aan boord. Begint het al te kriebelen?

Lees verder
Harmony of the Seas in 7 hoogtepunten

Harmony of the Seas in 7 hoogtepunten

Harmony of the Seas in 7 hoogtepunten

Dit weekend was het eindelijk zo ver. Inschepen op de Harmony of the Seas als één van de eerste gasten voor een cruise ‘to nowhere’. In de haven van Southampton stak deze trotse zeedame met grote hoogte duidelijk af tegenover andere cruiseschepen. Na de drill (sloepenrol) was het zover en koos kapitein Gus Andersson met zijn bemanning het ruime sop. Een weekend dobberen langs de Engelse zuidkust, tot aan de Kanaaleilanden en terug naar Southampton. Mijn eerste ervaringen deel ik graag met je in zeven hoogtepunten.

Lees verder
Harmony of the Seas, here I come!

Harmony of the Seas, here I come!

Harmony of the Seas, here I come!

Nog 40 dagen en dan is het zover. Ik kan er bijna niet van slapen want ik mag mee naar Engeland om het schip te verkennen en om de eerste foto’s te maken. Daarna kan ik je van alles vertellen over dit nieuwe schip van Royal Caribbean Cruises. Een nieuw schip roept altijd veel vragen op en daarom nodig ik je uit je leukste vraag aan mij te mailen. Wat wil jij weten van de Harmony of the Seas, de bouw, de inrichting, de bemanning, de vaargebieden, het entertainment aanbod? Noem het maar op. Jij stelt de vraag en ik ga tijdens mijn bezoek, op zoek naar het antwoord. Uit alle reacties kies ik dan de vijf leukste vragen.

Lees verder

De lente komt, verleng je zomer en cruise in de winter!

De winter deelt de laatste speldenprikjes uit, de lente begint. Overal om je heen zie je krokusjes uit de grond schieten, en de mensen naar buiten komen. Maar misschien is het dan nu toch wel de tijd om een prachtige Caribische cruise te plannen voor het aankomend najaar. Nu heb je nog heel veel keuze in verschillende vaarroutes, hutten en schepen. Je hoeft niet bang te zijn dat je favoriete schip of route is volgeboekt. En kun je van de zomer op het strand liggen dromen van je aankomende cruise en de verlenging van je zomer.

Maar waarom zou je het bij dromen houden? Waarom zou je niet eens gek doen en je vakantie in de winter of het najaar plannen? Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het heerlijk is om in de winter de kou en het grauwe weer in te ruilen voor de zon, zee en de Caribische kleuren.

Royal Caribbean heeft een ruime keuze uit schepen en routes die ideaal zijn in de winter. Er varen veel schepen in het Caribisch gebied en naar de Bahama’s.
De keuze is veel groter dan in de zomer wanneer veel schepen op andere plekken in de wereld zijn. Daarom is de winter het moment om met je favoriete schip te gaan varen. (En niet geheel onbelangrijk, ook zijn de vliegtickets nu goedkoper dan in de zomermaanden.) Wat ook erg leuk is, is dat veel schepen in deze periode door deze regio varen waardoor je veel andere schepen in de havens ziet. Heerlijk om te zien dat je steeds het mooiste schip in de haven bent.

Het is ook heel goed mogelijk om twee cruises achter elkaar te plannen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn kan je bijvoorbeeld een Bahama cruise combineren met een Caribbean cruise, en ook binnen de Caribbean kent de rederij Oostelijke, Westelijke en Zuidelijke routes.

Vanuit Florida is dit zeker goed te doen. De havens liggen niet ver uit elkaar en als je een auto huurt verplaats je je heel gemakkelijk van haven naar haven.  Binnen Florida is het mogelijk om zonder extra kosten de auto op een andere plek in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald. Het leuke daarvan is dat je ook op verschillende klasse schepen kunt gaan varen zodat je een heel verschillende cruise ervaring krijgt. Het is superleuk om een Bahama’s cruise op de Majesty of the Seas of Enchantment of the Seas te maken, en daarna op de Oasis of the Seas of de Allure of the Seas een Caribische cruise te maken. Zo heb je een klein, intiem schip en daarna een groot schip gevuld met entertainment en veel spectaculaire faciliteiten.

 

 

 

 

 

 

De plekken die je kunt bezoeken zijn ook heel divers. Bijna alle eilanden zijn wel te vinden in de routes die Royal Caribbean aanbiedt. Van de Nederlandse Antillen, tot Cozumel, van Jamaica tot de Kaaiman eilanden. Het is een aanrader om op de verschillende eilanden excursies te maken. Zo zie je het natuurschoon wat de eilanden te bieden hebben. Op Jamaica is het geweldig om naar de Dunns River Falls te gaan. Je kunt deze waterval door het water beklimmen. Een unieke ervaring in een prachtige omgeving. In Belize is het erg leuk om naar het regenwoud te gaan waar je aapjes kunt zien. Dit is het beste te doen in een kleine groep omdat de aapjes anders schrikken. Op de Bahama’s heb je prachtige stranden en is Paradise Island een leuk uitstapje. Maar dit zijn natuurlijk alleen maar wat tips, je kunt ook gewoon lekker helemaal niets doen en genieten van de zon en op 1 van de prachtige stranden gaan zonnebaden.

Kijk om amca.nl onder vaargebieden en zie welke schepen precies in het Caribisch gebied waren en welke bestemmingen worden bezocht, voor hulp kan je altijd bellen!

Als je dan na een heerlijk dag op het dek met een cocktail naar de zonsondergang kijkt, weet je dat je de juiste beslissing hebt genomen om in de winter op vakantie te gaan. Genietend sta je op om naar het diner te gaan. Het leven is prachtig!!!

Lees verder